Edirne'de hava sıcaklıkları 0'ın altına düştü! Yollar buzlandı, havuzlar dondu!

Edirne'de hava sıcaklıkları 0'ın altına düştü! Yollar buzlandı, havuzlar dondu!

Soğuk havanın etkisini göstermeye başladığı şehirlerden birisi olan Edirne, gece saatlerinde zor zamanlar yaşadı. İşte Edirnelilerin yaşadığı zor anlar ve güncel hava durumu sıcaklıkları…

Yaz ve sonbahar mevsimlerinde hava sıcaklıklarının tahminlerden daha yüksek olması, birçok bölgede kuraklığın yaşanmasına ve tarımsal faaliyetlerin tehlikeye girmesine sebep oldu. Bu durumun üretimi nasıl etkileyeceği merak edilirken beklenen yağışlar, kasım ayının sonu itibari ile başladı.

Kasım ayının son günlerinde şiddetini ve sıklığını arttıran sağanak yağışın etkisi ile tarımsal alanlarda olumlu gelişmeler gözlenirken aralık ayının başı itibari ile hava sıcaklıkları ülke genelinde aniden düşmeye başladı. Bu kapsamda özellikle Balkan ülkelerine yakın olmasından ötürü soğuk havaları direkt olarak hisseden Edirne şehrinde, dün gece zor dakikaların yaşandığı öğrenildi.

Hava sıcaklıklarının aniden düşmesi ve Balkan ülkelerinden gelen soğuk hava dalgalarının etkilerini arttırması ile birlikte zor zamanlar geçiren Edirne halkı, kent merkezinde yaşanan değişimlere dikkat çekti.

SÜS HAVUZLARI VE YOLLAR BUZ KESTİ!

edirnede-hava-sicakliklari-0in-altina-dustu-yollar-buzlandi-havuzlar-dondu-2.jpg

Aralık ayının son günlerinde hava sıcaklıkları iyiden iyiye düşüşe geçerken Edirne ilinde soğuk havaların etkisi hissedilmeye başlandı. -1 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları, kent merkezinde de değişimlerin yaşanmasına sebep oldu. Süs havuzlarının donduğu ve yollarda buzlanmaların başladığı görüldü.

Yüksek kesimlerin kar ile kaplanmaya başladığı bölgede, dondurucu soğuklar sebebi ile ana caddelerde dahi yoğunluğun oldukça azaldığı gözlendi. İşe gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşların buzlanan yollarda dikkatli bir şekilde hareket ettikleri gözlenirken Berkay Taka isimli vatandaş, yerlerde kırağı olduğunu, süs havuzlarının buz tuttuğu ve artık kış mevsimine göre giyinilmesi gerektiğini ifade etti.

Edirne halkından olan bir diğer isim Ömer Tuzcu, Edirne’nin Balkanlardan gelen soğuk havaları derinden hissettiğini belirterek soğuk havalara karşı daha dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

21 ARALIK ÇARŞAMBA EDİRNE’DE HAVA KAÇ DERECE?

Gün içerisinde az bulutlu bir hava durumu ile karşı karşıya kalacak olan Edirneli vatandaşların, güneşe aldanmamaları gerektiği bildirildi. Gün boyunca Edirne’de en yüksek hava sıcaklığının 8 derece olacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece hava sıcaklığının tekrar 0’ın altına düşeceğine dikkat çekti.