Edirne'de hava sıcaklığı 20 dereceye dayandı! O saatlerde yağış bekleniyor!

Edirne'de hava sıcaklığı 20 dereceye dayandı! O saatlerde yağış bekleniyor!

Yeni güne ilişkin hava durumu tahminlerini yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üzerine çıktığını ifade etti. İşte detaylar…

Geçtiğimiz haftalarda kar yağışı ve dondurucu soğuklar ile karşı karşıya kalan Edirne ili, yeni haftaya oldukça sıcak başladı. Bir anda yükselen hava sıcaklıkları bölge halkını şaşırtırken yeni günde hava sıcaklıklarının daha da yükseleceği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden 18 Ocak 2023 tarihli hava durumu raporunu yayınladı. Bugün Edirne’de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşanacağını belirten kamu kurumu, gece saatlerinde dahi sıcaklıkların muhafaza edileceğini vurguladı.

BU SAATLERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR!

Yeni güne ilişkin hava durumu raporunu yayınlayan ve rapor kapsamında Edirne halkını da bilgilendiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 09:00 ile saat 12:00 aralığında şehirde sağanak yağışın beklendiğini belirtti. Yağışın uzun sürmeyeceğine dikkat çeken kamu kurumu, bu 3 saatlik zaman dilimi içerisinde hissedilecek olan hava sıcaklığını 17 derece olarak açıkladı. Nem oranı yüzde 70, rüzgarın ortalama hızı ise 37 kilometre olarak bildirildi.

18 DERECEYE YÜKSELECEK!

edirnede-hava-sicakligi-20-dereceye-dayandi-o-saatlerde-yagis-bekleniyor-2.jpg

Ocak ayının geride bırakılmasına sayılı günler kala birçok şehirde hava sıcaklıkları halen mevsim normallerinin üzerinde iken bugün Edirne’de sıcaklıkların şaşırtıcı olacağına dikkat çekildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış olan 18 Ocak 2023 tarihli hava durumu raporunda saat 12:00 ile saat 15:00 aralığında şehirde hissedilmesi beklenen hava sıcaklığının 18 derece oluğu ifade edildi. Bu zaman dilimi içerisinde hissedilecek olan nem oranı yüzde 67, rüzgarın ortalama hızı ise 37 kilometre olarak açıklandı.

GECE SICAK GEÇECEK!

Geçtiğimiz haftaya kadar hem gün içini hem de gece yarısını oldukça serin geçiren Edirne, bugün alışılmışın dışında bir hava durumu ile karşı karşıya kalacak. Saat 15:00 itibari ile hava sıcaklıklarının düşmeye başlayacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerinde hissedilecek olan hava sıcaklığının 15 derece olacağını belirtti. Gece yarısından sonra rüzgarın şiddetini artıracağına dikkat çeken kamu kurumu, yağışın beklenmediğini vurguladı.