Edirne'de evcil hayvanların aşı ücretlerine zam yapıldı!

Edirne'de evcil hayvanların aşı ücretlerine zam yapıldı!

2023 yılına girilmesi ile birlikte zam kararları arka arkaya gelirken son haber Edirneli veterinerler tarafından duyuruldu. İşte veterinerlerin son dakika açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Enflasyonun yükselmesi, Rusya- Ukrayna savaşının devam ediyor olması ve daha pek çok olumsuz gelişmenin piyasalara yansıması, gündelik hayat akışını da direkt olarak etkiledi. 2023 yılına girilmesi ile birlikte hemen hemen her hizmet alanından yüksek oranlarda zam haberleri gelirken son açıklama Edirneli veterinerler tarafından yapıldı.

Edirne’de hizmet veren veterinerler, artan maaliyetlere karşı aşı ücretleri ile ilgili olarak zam kararı almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Veterinerler, evcil hayvanların aşıları için uygulanacak olan 2023 ücret tarifesini kamuoyu ile paylaştı.

EDİRNE’DE EVCİL HAYVAN AŞILARINA ZAM YAPILDI!

edirnede-evcil-hayvanlarin-asi-ucreti-400-lira-oldu.png

Edirne’de hizmet veren veterinerlerden evcil hayvan sahiplerini kızdıran bir açıklama geldi. Alınan yeni karar ile birlikte karma aşı ücretinin 250 TL’den 400 TL’ye, kuduz aşısı ücretinin ise 300 TL’ye yükseltilmiş olduğu bilgisi kaydedildi.

YETKİLİ İSİM AŞI ZAMMINI DEĞERLENDİRDİ!

Evcil hayvanların aşılarına yansıyan yüksen zamdan sonra konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Mevcut tarifelerimiz üzerinden güncellemeler yapıldı. Böylelikle 2023 yılı tarifeleri açıklanmış oldu. Biz çok zor durumda kalıyoruz. Hem hayvanseverleri gem de sahiplerini düşünerek bir fiyat belirlemek hem de klinisyen veteriner hekim arkadaşlarımızın hayat standartlarını belirlemek adına tarife belirlemek durumunda kalıyoruz. Konu ile ilgili olarak derinlemesine bir çalışma yaptık. Komisyonlar kurduk. Komisyonlarda belirlenen fiyatlar üzerinden bir çalışma yürütmek durumunda kaldık. Yüzde 38’lik bir artış olduğunu görüyoruz.”

“FİYATLARI MİNİMUM TUTMAYA ÇALIŞTIK!”

Türkoğlu, aşı zamlarına ilişkin açıklamasına şu ifadeler ile devam etti: “Biz fiyat artışını mümkün olduğunca minimum düzeyde tutmaya çalıştı. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Maalesef bizim aldığımız aşıların fiyatları da çok fazla arttı. Elbette ki biz bu durumu öngöremiyoruz. Ben buradan firmalara seslenmek istiyorum. Fırsatçılık yapmamaları gerekiyor. Çünkü mikroçip olayından sonra aşı fiyatlarında çok ciddi artışların olduğunu gördük. Bu durumu ilgili birimlere ilettik.”