Edirne'de “Emeğimiz Kazanıyor Projesi” kapsamında 800 kadın istihdam edildi!

Edirne'de “Emeğimiz Kazanıyor Projesi” kapsamında 800 kadın istihdam edildi!

Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlatılmış olan “Emeğimiz Kazanıyor Projesi”, “Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kapsamında yüzlerce kadına iş kapısı oldu.

Kadın girişimcilerin desteklenmesi hem kendi bütçelerine hem aile bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması açısından oldukça önemli noktalara gelmeye başladı. Bu kapsamda hem bakanlıklar hem de diğer kurumlar aracılığı ile kadın girişimciler için birçok farklı kategori altında çeşitli destek kampanyaları düzenlenirken Edirne’den de sevindiren bir haber geldi.

Kadın kooperatifleri ile adını duyuran şehirlerin başında gelen Edirne, yeni bir haber ile daha yerel basında yerini aldı. Edirne Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlatılmış olan “Emeğimiz Kazanıyor” isimli projenin “Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” isimli bir projeye dönüşmüş olduğu ve yüzlerce kadının istihdam edilmesini sağladığı öğrenildi.

GECE- GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR!

edirnede-emegimiz-kazaniyor-projesi-kapsaminda-800-kadin-istihdam-edildi.jpg

Edirne Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak hizmet sunan Emeğimiz Kazanıyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, son zamanlarda elde etmiş olduğu başarılar ile yerel gündeme ilk sıradan giriş yapmayı başardı. Kadınların iş hayatına kazandırılmasına katkı sağlayan projenin yaklaşık olarak 2 yıl önce 30 kadın ile başlamış olduğu ifade edildi. Bugün kadınların ürettikleri ürünlerin dünya markaları tarafından yakından takip edildiğini belirten yetkililer, kursa katılan kadınların siparişleri yetiştirebilmek adına gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

800 KADINA ULAŞTILAR!

Emeğimiz Kazanıyor isimli proje hakkında açıklamalarda bulunan Edirne Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi ve Emeğimiz Kazanıyor Kooperatif Başkan Yardımcısı Arzu Yılmaz, proje sayesinde bugün 800 kadına ulaşmış olduklarına dikkat çekti. Kadınların emeklerinin karşılığında para kazandıklarını, sosyalleştiklerini ve aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade eden Yılmaz, kooperatifte bulunan kadın sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.

Kooperatif bünyesinde çalışan 32 yaşındaki ev hanımı Tuğba Ceren Karaman Gül, daha önce amigurumi bebek ördüğünü belirtti. Kursun varlığından haberdar olduktan sonra çocuğunu okula bırakarak kendisine burada zaman ayırdığını ifade eden Gül, çanta örmeyi kursta öğrendiğini sonrasında ise çantaları satmaya başlayarak gelir elde ettiğini belirtti.