Edirne'de defineciler tarafından tahrip edilen Katolik Mezarlığı'nın son hali, yürek burktu!

Edirne'de defineciler tarafından tahrip edilen Katolik Mezarlığı'nın son hali, yürek burktu!

Edirne’de bulunan tek Katolik Mezarlığı’nın, defineciler tarafından talan edildiği öğrenildi. Konuya ilişkin açıklama yapan uzman isim önemli bilgiler verdi. İşte insanlığa yakışmayan o olay…

Asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve senelerce de Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti olarak tanınmış olan Edirne, geçtiğimiz günlerde insanlığa yakışmayan bir olay ile gündeme geldi. Defineciler tarafından talan edilen katlı Katolik Mezarlığı’nın son hali resmen yürek burktu.

Karaağaç’ta bulunan ve asırlar öncesinden kalma bir değere sahip olan Edirne’nin tek Katolik Mezarlığı, geçtiğimiz günlerde defineciler tarafından resmen talan edildi. Ortaya çıkan görüntüler insanlığa yakışmazken uzman isim konu hakkında değerlendirmelerde bulundu ve yetkilileri göreve davet etti.

19’UNCU YÜZYILDAN KALMA MEZARLIK TALAN EDİLDİ!

edirnede-defineciler-tarafindan-tahrip-edilen-katolik-mezarliginin-son-hali-yurek-burktu.jpg

Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Katolik Mezarlığı, geçtiğimiz günlerde defineciler tarafından resmen talan edildi. 19’uncu yüzyıldan kalma olan mezarlık farklı tasarımı ile şimdiye kadar korunmayı başarırken son olay resmen yürekleri burktu. Tarihi eser değeri taşıyan ve her şeyden önce dini bir önemi bulunan mezarlığın son hali, yetkilileri ayağa kaldırdı.

UZMAN İSİM ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

Defineciler tarafından talan edilen Katolik Mezarlığı’na ilişkin konuşan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, mezarlığın korunması ve bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti. 2006 yılından bu yana kendi imkanları ile mezarlık ilgili çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Beksaç, mezarlığın atıl ve definecilerin insaflarına kaldığına dikkat çekti.

Zarar gören ve her bir alanı tahrip edilen Katolik Mezarlığı’nın Edirne’nin yüz karası olarak durduğunu vurgulayan Beksaç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Katolikler genellikle cesetleri bir tabutun içinde hazırlanmış olan odacıklara koyarlar ve üstlerini bir levha ile kaptırlar. Levhanın üzerine de ölen kişinin ismi yazılır. Katolik inancına göre cesetlerin çok çok iyi korunması gerekir. Buranın korunmaya alınması gerek. Temizlenip, etrafının da çitler ile çevrilmesi gerekiyor. Kalan her şeyin korunması gerek. Bu yalnızca Hristiyanlara karşı değil, insanlığa karşı yerine getirilmesi gereken bir görevdir.”