Edirne'de Bulgar vatandaşlar alışveriş torbalarını taşıyamadı! Oteller doldu taştı!

Edirne'de Bulgar vatandaşlar alışveriş torbalarını taşıyamadı! Oteller doldu taştı!

Edirne’nin sokaklarını hınca hınç dolduran Bulgar vatandaşlar, bu sefer de yılbaşı kutlama tercihlerini şehirden yana kullandı. Yetkililer, otel rezervasyonlarının dolduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Geçtiğimiz yılın sonunda döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen yükselen fiyat grafikleri, Türk Lirası’nın ciddi bir şekilde değer kaybı yaşamasına sebep oldu. Aralık ayının ortasında açıklanan yeni ekonomik model kararı ile birlikte para piyasalarını ve altın piyasasını kısa bir süreliğine kontrol alan yetkililer vatandaşları umutlandırırlarken yeni yıla girilmesi ile birlikte oklar tekrar tersine döndü. Bu durum Türk vatandaşların alım güçlerinin düşmesine ve buna bağlı olarak da büyük bir geçim derdi çekmelerine sebep olurken yabancı ülkelerden gelen turistler, Türkiye’nin ucuzluğu karşısında büyük bir sevinç yaşadı.

Oluşan kur farkı sebebi ile kendi ülkelerine nazaran Türkiye’de çok daha ucuz fiyatlar karşılığında alışveriş yapma imkanı bulan yabancı turistler sık sık ülkeyi ziyaret ederlerken özellikle Edirne’de büyük bir yoğunluk yaşanmaya başlandı. Tur otobüsleri veya kendi araçları ile sınır kapısından geçerek Edirne’ye ulaşan ve gıdadan giyime her türlü ihtiyaçlarını Edirne’nin satıcılarından karşılayan Bulgar vatandaşlar, şimdi de yılbaşı için şehre akın etmeye başladı.

Yılbaşına sayılı bir zaman kalan Bulgar vatandaşlar için belirli bir kapasite ayıran işletmeler, rezervasyonların şimdiden dolduğuna işaret etti.

ALIŞVERİŞ TORBALARINI TAŞIYAMADILAR!

edirnede-bulgar-vatandaslar-alisveris-torbalarini-tasiyamadi-oteller-doldu-tasti.gif

Alışveriş yapmak için hafta sonu yeniden Edirne’ye akın eden Bulgar vatandaşlar hem büyük marketleri hem de ara sokaklarda bulunan yerel marketleri ziyaret etti. Cumartesi ve pazar günü sokaklarda yerel halktan çok Bulgar vatandaşların bulunduğu gözlenirken gıdadan giyime her türlü ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan turistler, alışveriş torbalarını taşımakta güçlük çekti.

Bir gazetecinin sorularını yanıtlayan Bulgar vatandaş, fiyatların Bulgaristan’a göre oldukça ucuz olduğunu ifade etti. Giyim, gıda ve diğer ihtiyaçlarını Edirne’den karşıladıklarını ifade eden turist, bu durumdan mutlu olduklarını belirtti.

OTEL REZERVASYONLARI DOLDU!

Bir süredir tüm ihtiyaçlarını Edirne’den karşılayan Bulgar turistler, yeni yıl kutlamalarını da Edirne’de yapmaya karar verdi. Edirne’de bulunan bir otelin sahibi olan Birhan Didin, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bulgar vatandaşları yılbaşı akşamı Edirne’de konaklayacaklar. Meslektaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde Bulgar vatandaşlardan çok yoğun bir talep olduğunu ve doluluk oranlarına tam olarak ulaştıklarını ifade ettiler.”