Edirne'de akıl almaz olay! 98 yaşındaki kadının mallarını üzerlerine geçiren dolandırıcılar, hakim karşısına çıktı!

Edirne'de akıl almaz olay! 98 yaşındaki kadının mallarını üzerlerine geçiren dolandırıcılar, hakim karşısına çıktı!

Edirne’de ikamet eden ve akli melaikeleri yerinde olmayan 98 yaşındaki kimsesiz kadının mallarını üzerine geçiren şahıslar, yargılanmaya başlandı. İşte akıl almaz olaya ilişkin detaylar…

Son dönemlerde artan dolandırıcılık olayları, gündemden eksik olmamaya başladı. Genç yaşlı demeden vatandaşların emekleri ile satın aldıkları mallarına göz diken kötü niyetli insanlar, kendi menfaatlerini sağlayabilmek adına akıl almaz yöntemlere başvurmaya başladı. Bu kapsamda yaşanan son olay ise Edirne ilinde kayda geçti.

Edirne ilinde yaşayan ve akli melaikeleri yerinde olmadığı bilinen 98 yaşındaki kimsesiz kadın, geçtiğimiz günlerde kötü niyetli kişilerin hedefinde yer aldı. Yaşlı kadının mallarını üzerlerine geçiren şahıslar, kısa süre sonra emniyet güçleri tarafından yakalandı. Alınan son bilgilere göre ise şahısların yargılamalarına başlandığı öğrenildi.

BAKIM AKDİ YAPILDI!

3 çocuğunu küçük yaşlarda, 2 çocuğunu ise genç yaşlarda kaybeden 98 yaşındaki M.Ç. isimli şahıs, eşini de kalp krizi sonucunda kaybetti. Edirne’de bulunan evinde tek başına yaşamaya başlayan yaşlı kadın, dairelerinden birisini kiralaması için U.Ç. isimli şahıs ile tanıştı. Zaman içerisinde anne- oğul gibi bir ilişkiye sahip olan ikili arasında bir süre sonra ölünceye kadar bakım akdi yapıldı.

Ölünceye kadar bakım akdi imzalamış olduğu yaşlı kadının 6 taşınmazını hileli davranışlar sonucunda kadının diğer bakıcılarına devrettiği iddia edilen şüpheli U.Ç., aynı zamanda yaşlı kadına 500 bin TL’lik senet imzalattı ve senedi icra işlemine koydu.

Şüpheli U.Ç. isimli şahsın yaşlı kadının 6 taşınmazını rızası dışında devretmesi ve kadına 500 bin TL değerinde senet imza atarak senedi icra işlemlerine koyması iddialarının üzerine Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’ne bir ihbar düştü. İhbar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yaşlı kadının bakıcısı olan U.Ö.’yi, şüpheli U.Ç.’yi, evleri satın alarak başkalarına satan H.Y.’yi ve kadının vasi adayı olan H.Y.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında bulunan bakıcı U.Ö. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı, diğer 3 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YARGILAMA BAŞLANDI!

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı 4 kişi hakkında “kişinin algılama yeteneğinin zayıflığından yararlanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan iddianame hazırladı. Alınan tıbbi raporlar ile yaşlı kadının akli melaikelerinin yerinde olmadığı kanıtlandı. Savunmalarında yaşlı kadının kendisine ve bakıcı kadın U.Ö.’ye daire verdiğini belirten U.Ç. sonrasında kendi dairesini sattığını ifade etti.