Edirne Ziraat Odası Başkanı açıkladı: Üreticinin yüzü, yağmurlar ile güldü!

Edirne Ziraat Odası Başkanı açıkladı: Üreticinin yüzü, yağmurlar ile güldü!

Havaların soğuması ile birlikte başlayan sağanak yağışlar, üreticinin yüzünü güldürdü. Konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, önemli bilgiler verdi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyrede sıcaklıklar ile bu sene hem üreticileri hem de tüketicileri oldukça zorlayan yaz mevsimi, yerini kış mevsimine bıraktı. Bir süredir soğumaya başlayan havalar sebebi ile tüketicileri buzlanmaya karşı uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava durumu tahminlerini yayınlamaya devam ederken birçok bölgede de sağanak yağış gözlenmeye başlandı.

Kasım ayının sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam eden hava sıcaklıkları, aralık ayının itibari ile hızla düşmeye başladı. Düşen hava sıcaklıklarına başta Marmara Bölgesi’nde olmak üzere diğer bölgelerde de sağanak yağış eşlik etmeye başladı. Yağışlar üreticilerin yüzlerini güldürürken konuya ilişkin açıklamalarda bulunan isimlerden birisi de Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı oldu. Arabacı, son yağışların üretici için bereket anlamı taşıdığına dikkat çekerek ayrıntıları paylaştı.

BUĞDAYA EKİMİNE DİKKAT ÇEKTİ!

edirne-ziraat-odasi-baskani-acikladi-ureticinin-yuzu-yagmurlar-ile-guldu.jpg

Hem yaz aylarında yaşanan kuraklığın hem de sonbahar aylarında mevsim normallerinin üstünde gözlenen hava sıcaklıklarının üreticiyi zor duruma düşürdüğünü ifade eden Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, bunun sonucunda buğday ekimini dahi kurak toprağa bırakmak durumunda kaldıklarını belirtti.

Son yağışlar ile birlikte kurak ekilişini bitirdiklerini ifade eden Başkan Arabacı, tüm bölgelerde hemen hemen ekilişlerin tamamlandığını belirtti.

“ÜRETİCİMİZ SON İŞÇİLİKLERİ TAMAMLIYOR!”

Son yağışlar ile üreticilerin işlerinin kolaylaştığına dikkat çeken Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, şu ifadeleri kullandı: “Yaz dönemi oldukça kurak geçtiği için ekim yapacağımız yerlerin işçiliği, üreticilerimiz tarafından yapılamamıştı. Son yağmurlar ile birlikte ise o işçilikler de üreticilerimiz tarafından tamamlanıyor. Bugün baktığımızda buğday gelişiminde şu an için bir sıkıntı yok. Hepsi gayet güzel gözüküyor. Bu kış dönemi içerisinde güzel bir yağış alır ise ayçiçek için de bol bereketli bir sezon olur. Önümüzdeki günlere ilişkin bir şey söylemek elbette zor ama mevcut gidişata bakılacak olursa kurağın ardından yağan yağmurlar ve ilerleyen zamanlarda yağacak olan yağmurlar ile birlikte dönemin verimli olacağına inanıyorum.”