Edirne Valisi Kırbıyık, ilkokul öğrencilerini karne gününde yalnız bırakmadı!

Edirne Valisi Kırbıyık, ilkokul öğrencilerini karne gününde yalnız bırakmadı!

20 Ocak Cuma (dün) günü düzenlenen karne törenine katılan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilkokul öğrencilerinin karne heyecanlarına ortak oldu. İşte detaylar…

12 Eylül Pazartesi günü başlamış olan 2022- 2023 eğitim- öğretim yılına 20 Ocak Cuma (dün) günü sömestr tatili arası verildi. Ülke genelinde eğitim gören yüzbinlerce öğrenci, öğle saatleri itibari ile birinci dönem karnelerini öğretmenlerinden teslim aldı. Bu kapsamda Edirne’de de karne dağıtma törenleri düzenlendiği öğrenildi.

Edirne’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 57 bin 330 öğrenci, dün karnelerini aldı. İlk kez defa karne alan birinci sınıf öğrencilerini yalnız bırakmayan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu.

HEPSİ İLE TEK TEK İLGİLENDİ!

edirne-valisi-kirbiyik-ilkokul-ogrencilerini-karne-gununde-yalniz-birakmadi.jpg

Karnelerin dağıtılması ile birlikte dün 2022- 2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Yüzbinlerce öğrenci karne heyecanı yaşarken Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, ilk kez karne alan birinci sınıf öğrencilerini yalnız bırakmadı. Fevzipaşa İlkokulu’nu ziyaret eden Kırbıyık, ilkokul öğrencileri ile tek tek ilgilendi. Öğrencilerin başarılarını tebrik eden Kırbıyık, onlara iyi tatiller dileklerini iletti.

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE SESLENDİ!

Okulunun İngilizce koridorunun açılışını da gerçekleştiren Vali Kürşat Kırbıyık, önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilere ve velilere seslenen Kırbıyık, yarıyılın bir fırsat olduğunu belirtti. 15 günlük tatilin iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kırbıyık, konuşmasına şu ifadeler ile devam etti: “Gelinen nokta itibari ile öncelikle öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 5 bin 158 öğretmenimiz, okullarda büyük bir özveri ve gayret ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüler. Okul idarelerine de teşekkür ediyoruz. Akademik başarıyı destekleyen, iyi ve doğru insanları yetiştirmeyi önemseyen bir eğitim anlayışı içerisinde hareket ettiler. Milli eğitim teşkilatımıza, milli eğitim müdürümüze ve ekibine de yine çok teşekkür ediyorum.”

Yarıyıl tatilinde öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Vali Kırbıyık, veliler için de ayrıca tavsiyelerde bulundu. Velilerin çocukları ile birlikte vakit geçirmeye özen göstermeleri gerektiğine dikkat çeken Vali Kırbıyık, 15 günlük aranın bir fırsat olduğunu belirtti.