Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, tarımsal faaliyetlere yönelik önemli açıklamalar yaptı!

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, tarımsal faaliyetlere yönelik önemli açıklamalar yaptı!

Devlet Su İşleri’nin etkinliğine katılan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, bölgenin tarımsal faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Dün Edirne ilinin tamamında yapılan toplulaştırma çalışmalarına yönelik düzenlenen değerlendirme toplantısı Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın başkanlığında yapıldı. Devlet Su İşler Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Yılmaz, toplantının ilk etabında bir sunum yaptı. Yılmaz, sunumda şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalara ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Toplulaştırma sürecinin aşamalarına ve gelinen noktada yürütülen çalışmalara değinilen toplantıda, kanal ve kanalet çalışmaları, yol güzergah çalışmaları, askı süreci ve sınır düzeltmeleri ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Vali Kırbıyık, toplulaştırma mevzusunun uzun vadede çok faydası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “İlgili yörenin ekonomisine önemli derecede katkı sağlayacak bir iş. Bizim yaptığımız yöntemlerde ve uygulamalarda bir sıkıntı olup olmadığının gözden geçirilmesi talebinde bulunduk. Tarım Bakanımız da bu konuda arkadaşlarımızın buraya gelerek ortak bir çalışma yapılması yönünde talimat verdi. Birlikte istişare yapabilmek adına sizleri buraya davet ettik.”

EDİRNE’NİN TARIMSAL HASILASINA DİKKAT ÇEKTİ!

edirne-valisi-huseyin-kursat-kirbiyik-tarimsal-faaliyetlere-yonelik-onemli-aciklamalar-yapt-2.jpg

Konuşmasında önemli bilgiler veren Vali Kırbıyık, Edirne ilinin tarımsal hasılada kişi başına düşen ve en yüksek geliri elde eden şehirlerden birisi olduğunu belirtti. Kırbıyık, konuşmasında konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi: “Ürün çeşitliliğini sağlayarak, nitelikli ürün artını sağlamak amacı ile yeni tohumlar ve yeni ürünler denenecek. Hep beraber tarımsal hasılayı arttırmanın peşindeyiz.”

“EL BİRLİĞİ İLE GİDERECEĞİZ!”

Toplantının bir kısmında soru- cevap şeklinde ilerleyen Vali Kırbıyık, eksikliklerin ve aksaklıkların el birliği ile giderileceğini ifade etti. DSİ’ye bu konuda bazı görevlerin düştüğünü belirten Kırbıyık, personele ve ek ödeneğe ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu konunun bir memleket meselesi olduğunun altını çizen Kırbıyık, devlet hukukun temelinde de mülkiyet olduğuna dikkat çekti. Kırbıyık, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizler burada insanları mutlu etmek durumundayız. Bu noktada da tüm yüklenicilerin ellerinden gelen desteği vermeleri gerekmektedir.”