Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Pazarkule Sınır Kapısı bağlantı yolunu teftiş etti!

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Pazarkule Sınır Kapısı bağlantı yolunu teftiş etti!

TEM otoyolunun bağlantı noktasından Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar uzanan yol çalışması, Edirne Valisi ve Karayolları İstanbul Bölge Müdürü tarafından yerinde incelendi. İşte detaylar…

Şu sıralar oldukça yoğun bir gündeme sahip olan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, faaliyetleri ile Edirne halkı tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren için çalışma yerinde incelemelerde bulunan Vali Kırbıyık, bu kez de karayolunda görüntülendi.

TEM otoyolunun bağlantı noktasından Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar gider 7,6 kilometre uzunluğundaki yol çalışmalarını yerinde inceleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’a, Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak da eşlik etti. Vali Kırbıyık yol çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek söz konusu çalışmaların Edirne’ye sağlayacak olduğu katkılara dikkat çekti.

“EN SON 22 AĞUSTOS TARİHİNDE İNCELEME YAPTIK!”

edirne-valisi-huseyin-kursat-kirbiyik-pazarkule-sinir-kapisi-baglanti-yolunu-teftis-etti.jpg

Tem otoyolunun bağlantı noktasından başlayan ve Pazarkule Sınır Kapısı’na kadar uzanan 7,6 kilometrelik yol yapım çalışmaları, halen devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları yerinde ziyaret eden Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile Karayolları İstanbul Bölge Müdürü Turgay Çolak, çalışmalara ilişkin önemli bilgiler verdi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kırbıyık, son incelemeyi de bölge müdürlüğü ile birlikte yaptığını ifade etti. Son incelemenin 22 Ağustos tarihinde yapıldığına dikkat çeken Vali Kırbıyık, “yol çalışmaları tamamlandığında Edirne’ye büyük katkıları olacak” ifadelerini kullandı.

YOL ÇALIŞMA PROJESİNE İLİŞKİN BİLGİ VERDİ!

Yol yapım çalışması projesine ilişkin bilgiler veren Vali Kırbıyık, güzergahlara da değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü’de projeye dahil. Yaptığımız incelemede yolun bir bölümünde kavşak da dahil olmak üzere çalışmalar tamamlanmış.”

Çalışmalara ilişkin Çolak da şu ifadeleri kullandı: “Çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanacak. Gelecek yıldan itibaren TEM otoyoluna bağlanacağız. Çalışmaların 2023 yılının sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 2023 yılına kadar 204 metrelik Yıldırım Beyazıt Viyadüğünü de tamamlamak ve böylelikle de Pazarkule Sınır Kapısı ile TEM arasını bitirerek gelecek yılın sonunda yolu hizmete açmak istiyoruz. Şu an için çalışmalarda bir problem gözükmüyor.”