Edirne Valiliği kış önlemlerini görüşmek adına bir araya geldi!

Edirne Valiliği kış önlemlerini görüşmek adına bir araya geldi!

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte bir anda düşen hava sıcaklıkları, Edirne Valiliği’ni harekete geçirdi. Valilik toplantı salonunda kış tedbirlerinin görüşüldüğü bir toplantı düzenlendi.

Oldukça sıcak ve kurak geçen yaz aylarından sonra sonbahar aylarında da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ile vatandaşlara zor günler yaşattı. Özellikle üretim yapan çiftçileri ve diğer vatandaşları derinden etkileyen bu durum, ürünlerin ekiliş yöntemlerinin dahi değişmesine sebep oldu. Son olarak Edirne’den gelen bir açıklama kapsamında işçilikleri daha önce tamamlanmış olması gereken bazı ürünlerin, aralık ayında yağan yağmurlar sayesinde sonuca bağlandığı bilgisi verildi.

Sonbahar ayları mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklara sahipken aralık ayına girilmesi ile birlikte ülke genelinde ani sıcaklık düşüşleri kaydedildi. Bunun üzerine harekete geçen Edirne Valiliği, kış aylarının olası olumsuz şartlarına karşı alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere kurum bünyesinde bir toplantı düzenledi.

VALİLİKTE KIŞ ÖNLEMLERİ TOPLANTISI DÜZENLENDİ!

edirne-valiligi-kis-onlemlerini-gorusmek-adina-bir-araya-geldi-2.jpg

Hava sıcaklıklarının aniden düşüşe geçmesi ile birlikte harekete geçen Edirne Valiliği, kış aylarında karşılaşabilecek olası problemlere karşı alınması gereken önemleri görüşmek üzere bir toplantı düzenledi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık’ın önderliğinde düzenlenen toplantıya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Vali Yardımcıları Ali Uysal ile Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar ve konu ile ilgisi bulunan diğer kurumların temsilcileri katılım sağladı.

VALİ KIRBIYIK’TAN KIŞ TEDBİRLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Kış mevsiminde ortaya çıkabilecek olası problemlerden vatandaşların en az şekilde etkilenmelerini sağlayabilmek amacı ile yapılabileceklerin görüşüldüğü toplantıya ilişkin açıklama yapan Vali Kırbıyık, şu ifadeleri kullandı: “Koış mevsiminde yaşanabilecek olan yağışlarda sürecin en problemsiz şekilde atlatılabilmesi adına kurumlarımızın birbirleri ile iletişimde kalmaları ve gerek duydukları anda birbirlerine destek olabilmeleri çok önemli. Tabi diğer yandan da biliniyor ki kış lastiği takma zorunluluğu, ticari ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarımız için 1 Aralık tarihi itibari ile resmen başladı. Yalnızca bu araçların değil diğer araçların da kış döneminde kış lastiği takması konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”