Edirne TED Koleji'nde bilim dolu bir hafta! Öğrenciler kod yazarak bileklikler tasarladı!

Edirne TED Koleji'nde bilim dolu bir hafta! Öğrenciler kod yazarak bileklikler tasarladı!

Edirne’nin önemli eğitim kurumlarından olan TED Koleji’nde “Hour of Code” isimli bir etkinlik düzenlendi. Bir hafta süren etkinliğe öğrencilerin velileri de katılım sağladı. İşte detaylar…

Günümüzün gelişen teknoloji, revaçta olan meslek algısının da değişmesine aracılık etti. Önceleri doktor, avukat, öğretmen olmak gibi hedefleri olan öğrenciler, günümüzde teknolojik imkanlar dahilinde ortaya çıkan mesleklere yönelmeye başladı. Özellikle yapay zekanın gelişmesi ile birlikte tasarlanan ürünler, öğrencilerin meslek seçimlerinde büyük bir role sahip oldu.

Gelişen ve değişen teknolojik imkanlar çerçevesinde okullarda okutulan müfredatlarda da değişikliğe gidildi. Çağımız öğrencilerinin dünya standartlarını yakalayabilmeleri ve geleceklerini bu çerçevede şekillendirebilmeleri amacı ile müfredatlara yenilikçi dersler ve konular eklendi. Bu kapsamda öğrencilerinin gelişimini destekleyen okullardan birisi de Edirne TED Koleji oldu.

Geçtiğimiz günlerde “Hour of Code” ismini vermiş olduğu bir bilimsel etkinlik düzenleyen Edirne TED Koleji yönetimi, etkinliğe velileri de dahil etti. Öğrencilerin bir hafta boyunca atölyelerde robot ve drone tasarlamalarına imkan tanıyan okul yönetimi, bir haftanın sonunda öğrencilere ödüller dağıttı.

ÖĞRENCİLER DRONE VE ROBOT TASARLADI!

edirne-ted-kolejinde-bilim-dolu-bir-hafta-ogrenciler-kod-yazarak-bileklikler-tasarladi.jpg

Edirne’nin önemli eğitim kurumlarından birisi olarak faaliyet göstermeye devam eden Edirne TED Koleji, geçtiğimiz günlerde önemli bir etkinliğe imza attı. “Hour of Code” isimli bir etkinlik düzenleyen okul yönetimi, öğrencilerin atölyelerde robot ve drone tasarlamalarına imkan sağladı. Binary (ikili kod sistemi) bileklikler de tasarlayan öğrenciler, derin öğrenme, görüntü işleme ve yapay zeka kavramlarını kullanarak tasarladıkları ürünlere komut verdi.

Öğrencilerin öğrenirken eğlenmelerini sağlayan Edirne TED Koleji, söz konusu “Hour of Code” isimli etkinliğe velilerinde katılmasına izin verdi.

KAREKODLAR İLE SORULARI YANITLADILAR!

Etkinliğin sonunda kolejin bazı bölgelerine gizlenmiş olan karekodları bularak kendilerine sorulan bilişim teknolojileri sorularını doğru yanıtlayan öğrencilere, okul yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Hem öğrencilerin hem de velilerinin eğlendiği Hour of Code etkinliği, Edirne gündemine büyük yankı uyandırmayı başardı. Öğrencilerine bilimi sevdirerek öğreten okul yönetimi, etkinliğe katılım sağlayan velilerden geçer not aldı.