Edirne peynirinin sofraya geliş süreci, 100 bin fotoğraf ile görüntülendi! Sergi bir hafta açık kalacak!

Edirne peynirinin sofraya geliş süreci, 100 bin fotoğraf ile görüntülendi! Sergi bir hafta açık kalacak!

Edirne’nin coğrafi işaretli meşhur peynirinin üretim sürecinden sofraya geliş sürecine kadar tüm aşamalarını görüntüleyen Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği, sergisini ziyaretçilere açtı.

Tarih boyunca birçok millete ev sahipliği yapmış olan Türkiye toprakları, yöresel lezzetleri ile adını dünyaya duyurmaya devam ediyor. Dört bir yanı yöresel lezzetler ile dolu olan ülke toprakları gastronomi alanına büyük katkılar sağlamaya devam ederken heyecanlandıran bir haber de Edirne’den geldi.

Coğrafi işarete sahip olan Edirne peynirinin tüm üretim aşamalarını görüntüleyen Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği, fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenledi. 1 hafta boyunca ziyaretçileri kabul edecek olan fotoğraf sergisi, bölge vatandaşlarından büyük ilgi gördü.

EDİRNE PEYNİRİ İÇİN FOTOĞRAF SERGİSİ DÜZENLENDİ!

edirne-peynirinin-sofraya-gelis-sureci-100-bin-fotograf-ile-goruntulendi-sergi-bir-hafta-ac-2.jpg

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği, 16 fotoğrafçının çalışmaları ile 12 ay boyunca devam eden bir proje yürüttü. Nilgün Erman’ın koordinesinde yürütülen çalışmada sütün sağımından mandırada ürüne dönüştüğü ana kadar Edirne’nin meşhur peynirinin her aşaması görüntülendi.

Çalışmada görev alan 16 fotoğrafçı, yaklaşık olarak 100 bin fotoğraf çekti. 12 ay boyunca devam eden çalışma kapsamında 43 fotoğraftan oluşan bir fotoğraf sergisi düzenlendi. Serginin 1 hafta boyunca ziyaretçilere açık olacağı ifade edildi.

YETKİLİLERDEN SERGİYE İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz, düzenlenen sergiye ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Çalışmaya yaklaşık olarak 12 ay önce başladık. Fotoğraflamamız ise yaklaşık olarak 10 ay kadar sürdü. Her cumartesi günü proje için fotoğraflar çekti. Hayvanların otlamalarından sütün sağımına, sütlerin toplama merkezlerine taşınmasından mandıralarda peynir haline gelmesine kadar her aşamanın fotoğrafını çektik.”

Atölyenin koordinatörü Nilgün Erman, Edirne’nin meşhur peynirinin hangi aşamaları tamamlayarak sofralara geldiğini gösterebilmek adına belgesel formatında çalıştıklarını ifade etti.

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen Edirne peyniri fotoğraf sergisinin açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ve vatandaşlar katılım gösterdi. Sergi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir hafta daha ziyaretçi kabulü yapacak.