Edirne Keşan'da zabıtalara eğitim! Fiyat denetimleri daha planlı yapılacak!

Edirne Keşan'da zabıtalara eğitim! Fiyat denetimleri daha planlı yapılacak!

Piyasanın durumunu fırsat bilerek kazançlarını artırmaya çalışan ve bu neden ile de ürünlerde fahiş fiyat uygulayan esnaflara karşı Edirne Keşan’da zabıtalara fiyat denetimi eğitimi verildi.

2021 yılının eylül ayı içerisinde yükselmeye başlamış olan döviz kurları ile altın fiyatları, nerede ise tek gecede tüm hizmetlere ve hizmet ürünlerine yüksek oranlı zamların yansıtılmasına sebep oldu. Merkez Bankası tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen düşüşe geçmeyen para piyasaları ve altın piyasası, o dönem içerisinde bazı kötü niyetli firma sahiplerinin ortaya çıkmasına ve hali hazırda zamlı olan ürünlere daha da fazla zam yansıtılmasına aracılık etti.

Yeni dönemde de istenilen seviyelere çekilemeyen döviz kurları, market reyonlarında fahiş etiketlerin yer almasına sebep oldu. Bu durumu halen kendi lehlerine çevirmenin derdinde olan bazı kötü niyetli satıcılar, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yapılan fiyat denetimlerine takılmaya başladı. Fahiş fiyat uygulamalarına karşı kurumları denetleyen ve usulsüzlük tespit ettikleri anda da firmaya ceza kesen yetkililer, vatandaşların içlerini bir nebze olsun rahatlattı.

Ülke genelinde devam eden fiyat denetlemeleri, Edirne ilinde de gündeme alındı. Edirne Ticari Müdürü Mahmut Altun ve Edirne İl Ticaret Şube Müdürü Mustafa Kurt, şehrin Keşan ilçesinde zabıtalara fiyat denetimi eğitimi verdi.

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ!”

edirne-kesanda-zabitalara-egitim-fiyat-denetimleri-daha-planli-yapilacak-2.jpg

Edirne Ticaret Müdürlüğü Müdür Altun ile Şube Müdürü Yardımcısı Kurt’un, Keşan Belediyesi Meclis Salonu’nda bir eğitim düzenlediklerini ve eğitimde zabıta memurlarına, odaların yöneticilerine ve genel sekreterlerine bilgiler verdiklerini belirtti. Altun Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’nu mekanında ziyaret ederek, ticaret müdürlüğünün ve belediyenin iş birliği içerisinde çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Altun, verilen eğitimler ile ilgili olarak şunları söyledi: “Edirne İl Müdürlüğü tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu’nun 54’üncü maddesi gereğince fiyat etiketi denetimleri hakkında Enez, Keşan ve İpsala ilçelerinde bulunan zabıta memurlarına ve odaların yöneticileri ile sekreterlerine eğitimler verildi. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“DENETİMLER DEVAM EDİYOR!”

Altun’un ziyaretinden memnun olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, zincir marketlerde satılan ürünlerin kasa ve raf fiyatlarının kontrol edildiğini ve denetimlerin devam ettiğini belirtti.