Edirne Keşan'da okuyan ilkokul öğrencilerinden örnek davranış!

Edirne Keşan'da okuyan ilkokul öğrencilerinden örnek davranış!

Edirne ilinin Keşan ilçesinde yaşayan ilkokul öğrencileri, ihtiyaç sahipleri için yardım topladı. Öğrencilerin bu davranışları, büyük takdir topladı. İşte detaylar…

Ekonomik koşulların giderek ağırlaşması özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşları oldukça dara düşürdü. Bir yılı aşkın süredir zorlu ekonomik şartlara karşı mücadele eden her vatandaş gibi geçimlerini sağlayabilmek adına alternatif yollara başvuran milyonlarca ihtiyaç sahibi, özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan sosyal yardım modelleri için uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.

2023 yılına girilmesi ile birlikte ihtiyaç sahipleri için geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerini güncelleyen kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Isınma desteğinden maaş desteğine kadar pek çok farklı alanda ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olan kamu kurumları yeni modellerini de duyurmaya devam ederken Edirne’den içleri ısıtan yeni bir haber geldi.

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarının değil vatandaşların da görevi olduğunun bilincinde olan Edirneli yetkililer, Keşan ilçesinde bulunan bir ilkokulda ihtiyaç sahipleri için yardım toplandığını açıkladı. Yardım toplayanların ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi olduğunu belirten yetkililer, detayları paylaştı.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ YARDIM TOPLADI!

edirne-kesanda-okuyan-ilkokul-ogrencilerinden-ornek-davranis-2.jpg

Edirne ilinin Keşan ilçesinde bulunan Raşit Efendi İlkokulu’ndan yürekleri ısıtan bir haber geldi. Keşan Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre okulda öğrenim gören 4/ D sınıfı öğrencilerinin ihtiyaç sahipleri için yardım topladıkları bildirildi.

İhtiyaç sahipleri için kıyafet başta olmak üzere birçok farklı alanda yardım toplayan 4/ D sınıfı öğrencileri, yardımları Keşan Belediyesi Paylaşım Mağazası’na bağışladı. Yardımları teslim almak üzere okulu ziyaret eden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir ve ilgili personeller, öğrencilerden paylaşım mağazasına büyük bir destek geldiğini vurguladı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN YARDIM AÇIKLAMASI!

Yardımları teslim almak üzere Raşit Efendi İlkokulu’nu ziyaret eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şu açıklamada bulundu: “Teslim almış olduğumuz eşyalar için gerekli kontrolü sağladıktan sonra yardımları ihtiyaç sahibi olan diğer çocuklarımıza ulaştıracağız. Çocuklarımız hem eşyaları kendileri topladı hem de yardım aracına kendileri yükledi. Evlatlarımızın bu duyarlılığı kalplerimize kazındı. Başta katkıda bulunan tüm öğrencilerimize, sonrasında ise öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür ediyor, davranışlarının örnek olmasını diliyoruz.”