Edirne Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına şiddetle mücadele kapsamında pazara çıktı!

Edirne Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına şiddetle mücadele kapsamında pazara çıktı!

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen kadına şiddeti önleme çalışmaları kapsamında alana inen polis ekipleri, dağıttıkları broşürler ile Edirne halkını konuya ilişkin bilgilendirdi.

Türkiye’nin en büyük problemlerinden birisi olan ve ülkenin kanayan yarası olarak değerlendirilen kadına şiddet konusu, 2022 yılında da en çok konuşulan konu başlıkları arasında yer aldı. Sene boyunca katledilen, şiddete uğrayan, cinsel tacize ve istismara maruz kalan onlarca kadına ilişkin haberler gündeme getirilirken bu haberlerin önüne geçebilmek adına yetkili kurumlar tarafından bazı çalışmalar başlatıldı.

Kadınların evde, işte, sokakta uğradıkları her türlü şiddetin önüne geçebilmek amacı ile öncelikle erkeklerin dikkatini çekmeye yönelik çalışmalar yürüten yetkili kurumlar, aynı zamanda şiddete uğrayan kadınların hayatlarını koruma altına almak ve olası bir faciayı önleyebilmek amacı ile KADES uygulamasını geliştirdi.

Mobil uygulama üzerinden saniyeler içerisinde ekipler ile irtibata geçilmesini sağlayan KADES uygulaması son dönemlerde birçok kadının resmen hayatını kurtardı. Eşi, babası, ağabeyi, kardeşi, komşusu ya da hiç tanımadığı diğer kişilerden şiddet gören kadınlar, devlet tarafından geliştirilen KADES uygulaması sayesinde kendilerini güvende hissetmeye başladı. Kadının şiddete maruz kalmasına gerek duymadan kendini güvende hissetmediği her ortamı anında bildirmesini sağlayan uygulama, hemen hemen her kadının telefonunda yerini almaya başladı.

KADES uygulaması giderek daha da yaygınlaşmaya başlarken İçişleri Bakanlığı konuya ilişkin yeni bir farkındalık çalışması başlattı. “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitiminin Verilmesi” isimli bakanlık projesi kapsamında, “Kadına El Kalkamaz” çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Edirne’de sokağa çıkan polis ekipleri, vatandaşları projeye ilişkin bilgilendirdi.

PAZARDA DAĞITTILAR!

edirne-kesan-ilce-emniyet-mudurlugu-ekipleri-kadina-siddetle-mucadele-kapsaminda-pazara-cik-2.jpg

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme ve Farkındalık Eğitiminin Verilmesi” isimli projenin, “Kadına El Kalkamaz” başlığı altında geliştirilen çalışmalarına hız kazandırıldı. Bu kapsamda projeye ilişkin son haber Edirne ilinden geldi.

Kadına yönelik şiddet ile mücadele konusunda farkındalık oluşturulması açısından başlatılan çalışmalar, Edirne ilinde açılan bir pazarda vatandaşlara sunuldu. Edirne Valiliği’nin koordinatörlüğünde pazara çıkan Edirne Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dağıttıkları broşürler ile vatandaşları bilgilendirdi.

UYGULAMANIN ÖNEMİ ANLATILDI!

Erkeklere “Kadına El Kalkamaz” çalışmaları kapsamında bilgiler veren polis ekipleri, kadınlara da KADES uygulamasını tanıttı. Projenin önemi ve KADES uygulamasının nasıl kullanılacağı, ekipler tarafından anlatıldı.