Edirne itfaiye müdüründen bölge halkına hayati uyarı!

Edirne itfaiye müdüründen bölge halkına hayati uyarı!

Yeni raporunda Trakya’da rüzgarın şiddetli eseceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden sonra Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel de bölge halkına uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Ocak ayının tamamlanmasına 10 gün kalmış olmasına rağmen hava sıcaklıklarının halen mevsim normallerinin üzerinde olması, vatandaşlarda tedirginlik yaratmaya başladı. Bu kapsamda yapılan uzman değerlendirmeleri ışığında hava sıcaklıklarının bir süre daha yüksek olacağı hatta önümüzdeki hafta itibari ile yer yer 20 dereceye kadar yükseleceği öğrenilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Trakya Bölgesi’ne ilişkin yeni uyarılar geldi.

Hava sıcaklıkları yüksek olsa da rüzgarın Trakya’da şiddetli olacağına dikkat çeken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Edirne’de rüzgarın ciddi tahribatlara sebep olabileceğini vurguladı. Bu noktada konuya ilişkin açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, bölge halkını uyardı.

İNŞAAT ÖNLERİNE DİKKAT!

edirne-itfaiye-mudurunden-bolge-halkina-hayati-uyari.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanmış olan güncel hava durumu raporunda, Trakya’da rüzgarın şiddetli eseceğine dikkat çekildi. Bu noktada özellikle Edirne’de ciddi tahribatların olabileceği vurgulanırken Edirne İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel’den de konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Binaların ve inşaatların yanlarından, önlerinden ve diğer yakın noktalarından olabildiğince uzak durulması gerektiğini belirten Göbel, şiddetli rüzgar sebebi ile çatıların uçabileceğine dikkat çekti. Binalarda çatı kontrollerinin sıklık ile yapılması gerektiğini ifade eden Göbel, bu kapsamda çatıda minimal bir kalkmanın fark edilmesi durumunda dahi hemen müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Göbel, açıklamasına şu ifadeler ile devam etti: “Eğer çatılara müdahale edilmez ise ufak parçalar uçar gider ve sonucunda da hem vatandaşlar hem de çevre zarar görebilir. Yani bu noktada halkımızın bilinçli olması gerek. Vatandaşlar yolda yürürken son derece dikkatli olmalılar. Araçların yanlarından yürümemeliler. Şiddetli fırtınanın etkisi devam ederken, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmak ve tedbir almak gerekiyor.”

İPSALA’DA AĞIL ÇÖKTÜ!

Şiddetli rüzgarın İpsala’da bir ağılın çökmesine sebebiyet verdiğini ifade eden İtfaiye Müdürü Erdoğan Göbel, kazada hiçbir hayvanın yara almadığını belirtti. Tek tesellilerinin bu olduğunu belirten Göbel, İpsala halkına ve ağıl sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti.