Edirne - İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinde yeni gelişme! 2024 yılında tamamlanacak!

Edirne - İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinde yeni gelişme! 2024 yılında tamamlanacak!

Avrupa standartlarına sahip demiryolu projelerinden Yüksek Hızlı Tren projesi, Edirne- İstanbul çalışması ile gündeme geldi. Projenin ilk etabına ilişkin tarih verildi. İşte detaylar…

Karayolunda oluşan trafiğe maruz kalmak istemeyen vatandaşların sıklık ile kullandıkları demiryolu ulaşımı seçeneği, son yıllarda yürütülen projeler sayesinde oldukça takdir edilmeye başlandı. Avrupa standartlarında yürütülen Yüksek Hızlı Tren projesi sayesinde şehirler arası ulaşımda ciddi derecede zaman tasarrufu sağlanırken yolculara güvenli ve hızlı ulaşım hizmeti sunuldu.

Yüksek Hızlı Tren projeleri sayesinde hem büyük şehirler hem de kırsal alanlarda bulunan bölgeler arası ulaşım süresi oldukça düşürülürken proje kapsamında yeni çalışmalara da başlandı. Son olarak gündeme gelen çalışmalardan birisi olan Çerkezköy- Kapıkule hattı, yeni bir gelişme ile dikkatleri üzerine çekti. Yetkililer, projenin ilk etabına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“BÜYÜK BİR KISMI TAMAMLANDI!”

edirne-istanbul-yuksek-hizli-tren-projesinde-yeni-gelisme-2024-yilinda-tamamlanacak-2.jpg

Edirne’yi İstanbul’a bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabı, 2019 yılında başladı. Çerkezköy- Kapıkule hattında fiziki ray serim işlemlerine devam edilirken Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, konuya ilişkin önemli bir gelişme paylaştı.

2019 yılının haziran ayında yapımına başlanmış olan Çerkezköy- Kapıkule hattında, şimdiye kadar yaklaşık olarak 57 kilometre hat serimi yapıldı. Bölgede makineli ayarlama işlemleri devam ederken Vali Kırbıyık, çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Kırbıyık, projenin ilk etabına dair yürütülen çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığını ifade etti.

“2024 YILINDA TAMAMLANACAK!”

Yüksek Hızlı Tren çalışmalarını yerinde ziyaret eden Vali Kırbıyık, Edirne halkına müjdesini verdi. Kırbıyık, önemli açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Edirne kısmını da içerisinde barındıran Çerkezköy- Kapıkule hattı ile ilgili olarak yürütülen yapım çalışmaları, 2024 yılı içerisinde tamamlanacak. Projenin kalan kısmında ise 2 etap daha bulunuyor. Ispartakule- Çerkezköy ve Halkalı- Ispartakule hatları. İhaleler tamamlandı. Sözleşme süreçleri ise halen devam ediyor.”

Edirne’nin geleceği ile hızlı tren projesinin bağlantılı olduğunu ifade eden Vali Kırbıyık, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Bundan sonra Beşiktaş’tan Tuzla’ya gitmek ile Beşiktaş’tan Edirne’ye gelmek arasında çok da ciddi bir farklılık olmayacak.”