Edirne İl Milli Eğitim Müdürü, velilere Aile Okulu programı katılım belgelerini takdim etti!

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü, velilere Aile Okulu programı katılım belgelerini takdim etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde başlatılmış olan “Aile Okulu” programının katılımcılarına, program tamamlama belgeleri verildi. İşte programa dair detaylar…

Her yönden sağlıklı bireylerin yetiştirilebilmesi için ilk eğitimin ailede başladığı kanıtlanmış olan bir gerçek olarak varlığını korumaktadır. Bu kapsamda daha bilinçli ebeveynlerin olması gerektiğini düşünen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesinde verilen “Aile Okulu” isimli bir programın başlatılmasını sağlamıştır.

Bir süredir Türkiye genelinde uygulanan Aile Okulu programı, önemli bir başarı elde edilmesini sağlamıştır. Bu kapsamda programa ilişkin son haber Edirne ilinden geldi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bünyesinde düzenlenen Aile Okulu programı kapsamında katılımcı velilere program tamamlama belgeleri takdim edildi.

AİLE OKULU PROJESİ’NİN KATILIM BELGELERİ VERİLDİ!

edirne-il-milli-egitim-muduru-velilere-aile-okulu-programi-katilim-belgelerini-takdim-etti-2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılmış, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatları ile hayata geçirilmiş olan Aile Okulu projesi, 28 Mart 2022 tarihi itibari ile yürürlüğe girdi. İlk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Erzurum ve Şanlıurfa illerinde yürürlüğe giren söz konusu program, bugün birçok farklı ilde ebeveynlere ulaşmayı başardı. Son olarak Edirne ilinden de Aile Okulu programına ilişkin önemli haberler geldi.

Aile içi iletişim, psikolojik ve duygusal gelişim, aile değerleri, stres yönetimi, çevre bilinci madde bağımlılığının önlenmesi gibi konular başta olmak üzere pek çok konu başlığı altında ailelerin desteklenmesi amacı ile Edirne’de verilen Aile Okulu eğitimi, geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu’nda düzenlenen bir program aracılığı ile velilere katılım belgeleri takdim edildi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AİLE OKULU PROGRAMINI TANITTI!

Velilere katılım belgelerini takdim eden Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Aile Okulu projesine ilişkin önemli bilgiler verdi. Arpacı, proje ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen Aile Okulu Projesi anne babaların, gençlerin ve çocukların toplum için daha faydalı bireyler olma gayretini açığa çıkarmayı hedefliyor. Proje kapsamında ailelere ‘aile içi iletişim becerileri, sosyal ve duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite, ahlaki gelişim, bağımlılık” olmak üzere toplamda 8 başlık altında 44 saatlik bir eğitim veriliyor.”