Edirne İl Milli Eğitim Müdürü açıkladı: 4 bin 89 halk eğitim kursuna 98 bin kişi katıldı!

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü açıkladı: 4 bin 89 halk eğitim kursuna 98 bin kişi katıldı!

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren halk eğitim kurslarına ilişkin açıklama yapan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, önemli bilgiler verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren ve ülke genelinde yüzbinlerce vatandaşın meslek sahibi olmasına aracılık eden Halk Eğitim Merkezleri, bu sene de hem hizmet kapsamlarını genişletmeye hem de mevcut içeriklerini düzenlemeye devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanında faaliyette olan ve her yaş grubundan vatandaşın erişimlerine açık olan Halk Eğitim Merkezleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam edilirken Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı da konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Edirne ilinde açılan halk eğitim kurslarına ilişkin bilgiler veren Arpacı, bu kursların önemine de değindi.

EDİRNE HALK EĞİTİM KURSLARINA İLİŞKİN RESMİ VERİLER AÇIKLANDI!

edirne-il-milli-egitim-muduru-acikladi-4-bin-89-halk-egitim-kursuna-98-bin-kisi-katildi.png

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022- 2023 eğitim öğretim yılı içerisinde Edirne ilinin tamamında faaliyet gösteren halk eğitim kurslarına ilişkin açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada yeni dönemde 8 ilçe Halk Eğitim Merkezi’nin açıldığı ve toplamda 4 bin 89 kursun faaliyete girdiği bilgisi kaydedildi. Açıklamanın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “Açılmış olan halk eğitim kurslarına 87 bin 996 kursiyer başvurmuş olup, devam etmekte olan kursların yanı sıra şu ana kadar tamamlanmış olan kurslarımızdan toplamda 55 bin 519 kursiyerimiz mezun olup belgelerini almıştır.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Halk eğitim kurslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, hayat boyu öğrenmenin oldukça önemli olduğunu belirtti. Arpacı açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti: “Edirne genelinde bulunan Halk Eğitim Merkezleri, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde bölgenin özelliklerine uygun ve vatandaşların talep ile ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açmaktadır. Önümüzdeki süreç içerisinde de talepler doğrultusunda yeni kurslar açılmaya devam edilecektir. Okuma- yazma, müzik, sanat, yabancı dil, spor, gastronomi, halk oyunları, sağlık ve daha birçok alanda vatandaşlara hizmet verilmektedir. Ek olarak kurum ve kuruşların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda da çeşitli kurslar açılmaktadır.”