Edirne halkının dikkatine! Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Hava sıcaklığı 3 dereceye düşecek!

Edirne halkının dikkatine! Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Hava sıcaklığı 3 dereceye düşecek!

Edirne ili için günlük hava durumu tahminlerini yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları aniden düşen hava sıcaklıklarına karşı uyardı. İşte Edirne güncel hava durumu tahminleri…

Kasım ayının sonuna kadar mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, aralık ayının başı itibari ile aniden düşüşe geçti. Ülke genelinde hissedilen soğuk havalar, özellikle kırsal bölgelerde vatandaşları zor durumda bırakmaya başladı. Her yeni günde hem ülke geneline hem de illere ve ilçelere özel güncel hava durumu tahminlerini yayınlayan kamu kurumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü, arama motorlarında sıklık ile sorgulanan illerin başında gelen Edirne ili için de yeni hava durumu tahminlerini duyurdu.

Bir süredir aniden düşüşe geçen hava sıcaklıkları karşısında şaşkınlık yaşayan Edirne halkı için yeni günün hava durumu tahminleri yayınlandı. Bugün Edirne ilinde yağışın beklenmediğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, havanın gün boyunca çok bulutlu olacağını ve gece saatlerine doğru sıcaklıkların aniden düşeceğini belirtti. Kamu kurumu günün 3 saatlik dilimlerine göre hazırlamış olduğu güncel tahminlerini, bölge halkı ile paylaştı.

GÜN KARANLIK BAŞLAYACAK!

edirne-halkinin-dikkatine-meteoroloji-genel-mudurlugu-uyardi-hava-sicakligi-3-dereceye-duse-2.jpg

13 Aralık Salı günü Edirne ilinde havanın çok bulutlu olacağını ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 09:00 ile saat 12:00 aralığında şehirde hissedilecek olan hava sıcaklığını 7 derece olarak açıkladı. Bu zaman dilimi içerisinde hissedilecek olan nem oranını yüzde 40 olarak açıklayan kamu kurumu, rüzgarın ortalama hızını ise 13 kilometre olarak bildirdi.

EN YÜKSEK 8 DERECE OLACAK!

Saat 12:00 itibari ile hava sıcaklığının 1 derece yükseleceğini ve gün içerisinde hissedilecek olan en yüksek sıcaklığın 8 derece olacağını açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, saat 15:00’e kadar korunacak olan bu sıcaklığa, yüzde 34’lük nem oranının ve saatte ortalama 13 kilometre hızda esen rüzgarın eşlik edeceğini bildirdi.

3 DERECEYE DÜŞECEK!

Saat 15:00’ten sonra hava sıcaklığının aniden düşeceğini ifade eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gece saatlerinde hissedilecek olan 3 derecelik sıcaklığa, yüzde 51’lik nem oranının ve saatte 5 kilometrelik hızda esen rüzgarın eşlik edeceğini belirtti.