Edirne Belediyesi'nden Cumhuriyetin 100'üncü yılına armağan: Anıt dikilecek!

Edirne Belediyesi'nden Cumhuriyetin 100'üncü yılına armağan: Anıt dikilecek!

Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümüne özel bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sürprizi kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar…

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü kapsamında birçok farklı kurum aracılığı ile farklı platformlarda çeşitli etkinlikler ve projeler düzenlenmeye devam ediliyor. Türk savunma sanayisinin 100’üncü yıla özel olarak bazı savunma araçlarını test edeceği bilinirken hükümet kanalından da konuya ilişkin birtakım hazırlıkların yürütüldüğü ifade ediliyor.

100’üncü yılı coşku ile karşılanacak olan Cumhuriyet Bayramı için hazırlıklar son sürat devam ederken vatandaşları heyecanlandıran bir açıklama daha geldi. Açıklamanın sahibi olan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hem Edirne halkını hem de kamuoyunu Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel olarak yürütülen proje hakkında bilgilendirdi.

TEKLİF OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ!

edirne-belediyesinden-cumhuriyetin-100uncu-yilina-armagan-anit-dikilecek-2.jpg

Edirne Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı geçtiğimiz günlerde Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Söz konusu toplantıda hem Edirne halkını hem kamuoyunu heyecanlandıran bir çalışma ele alındı. Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümü için özel olarak bir anıtın inşa edilmesi teklifi toplantı katılımcıları tarafından değerlendirildi.

Düzenlenen aralık ayı meclis toplantısı kapsamında teklif edilen 100’üncü Yıl Anıtı projesi 11 maddeden oluştu. Söz konusu teklif oy birliği ile kabul edildi. Teklifin kabulünün ardından konuya ilişkin açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, anıtın Edirne’ye çok yakışacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Geçekten muhteşem bir yüzyıl. Türki milleti cumhuriyetin çatısı altında özgür ve eşit bireyler olarak yaşamayı öğrendi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında gelecek nesillerin de gurur ve onur ile hatırlayacakları 100’üncü Yıl Anıtı yaptırılmasını arz ediyoruz. Konu ile ilgili olarak bir jüri oluşturulmasını, bir fikir projesi yarışmasının düzenlenmesini ve sonrasında da yapımın tamamlanarak 29 Ekim 2023 tarihinde cumhuriyetimizin 100’üncü yılında hep beraber açılışını yapmak istiyoruz.”

ÖNCE PROJE DEĞERLENDİRİLECEK!

100’üncü Yıl Anıtı’nın inşa edilebilmesi için öncelikle uzman kişilerin yer belirlemeleri ve projeyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Gürkan, sonrasında ise çalışmalara başlanacağını ifade etti.

Edirne Belediyesi daha önce Edirne’nin kurtuluşunun 100’üncü yılına özel olarak bir Kurtuluş Anıtı da inşa etmiş ve 25 Kasım tarihinde tören ile açmıştı.