Edirne Belediyesi resmen duyurdu: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalandı!

Edirne Belediyesi resmen duyurdu: İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenmiş olan bir etkinlik kapsamında bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Edirne Belediyesi arasında kardeşlik protokolü imzalandı. İşte detaylar…

Gelişen teknolojinin ve değişen tüketici alışkanlıklarının etkisi ile senelerdir büyük bir iklim krizi ile karşı karşıya olan Dünya, özellikle bu sene içerisinde bu krizin etkilerini derinden hissetmeye başladı. Ülkemizde yaşanan kuraklıklar da iklim krizine bağlanırken hükümet yetkililerinden ve yerel yönetimlerden konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Özellikle üreticileri direkt olarak etkileyen ve gelecek nesillere de olumsuz etki edecek olan bu durum her yönü ile ele alındı.

Değişen iklim şartlarına uyum sağlanabilmesi ve su kaynaklarının korunabilmesi amacı ile geçtiğimiz günlerde bir etkinlik düzenlendi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Suda Sıfır İsraf” ilkesi ile başlatılmış olan Ulusal Su Veriler Seferberliği çerçevesinde düzenlenen Dünya Su Kayıpları Günü- Belediyeler Su Kayıpları Etkinliği, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında bazı belediye başkanları konuşma yaparken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den önemli açıklamalar geldi. Bazı belediyeler arasında ise kardeşlik protokolü imzalandı.

EDİRNE BELEDİYESİ AÇIKLADI!

edirne-belediyesi-resmen-duyurdu-izmir-buyuksehir-belediyesi-ile-kardeslik-protokolu-imzala-2.jpg

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliklerinde düzenlemiş olan ve 2 gün süren etkinliğe katılan Edirne Belediyesi, konuya ilişkin yeni bir açıklama yayınladı. Etkinlik kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aralarında Belediye Su Kardeşliği protokolünün imzalandığını belirten Edirne Belediyesi, protokole imza atan ismin Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik olduğunu ifade etti.

BELEDİYE BAŞKANINDAN PROTOKLE İLİŞKİN AÇIKLAMA!

Etkinlik kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile aralarında imzalanan Belediye Su Kardeşliği protokolüne ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yapılan iş birliğinin oldukça önemli olduğunu ve yönetiminde bulunduğu belediye tarafından oldukça önemsendiğini ifade etti. İmzalanan Su Kardeşliği protokolü kapsamında su tasarrufunun sağlanması, kaçak ve kayıplar ile mücadele edilmesi gibi alanlarda yürütülecek olan çalışmalardan asla taviz verilmeyeceğini ifade eden Başkan Gürkan, bölge halkının da bu konuda bilgilendirileceğini açıkladı.