Edirne Belediyesi, altyapı çalışmaları için 200 milyon TL kredi kullanacak!

Edirne Belediyesi, altyapı çalışmaları için 200 milyon TL kredi kullanacak!

Son dakika gelişmesi olarak gündeme gelen habere göre Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplantı. Toplantıda altyapı çalışmaları için yüklü miktarda kredi kullanılmasına karar verildi. İşte detaylar…

Hareketli günler geçiren Edirne gündemi, bir son dakika gelişmesi ile daha vatandaşların dikkatini çekti. Olağanüstü toplanma kararı alan Edirne Belediye Meclisi, önemli konuları masaya yatırdı. Toplantıdan çıkan karar bölge halkını şaşırttı.

Son dakika gelişmesi olarak yerel basına düşen habere göre Edirne Belediye Meclisi olağanüstü olarak toplandı. Altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullanılmasının onaylandığı toplantıdan, oy çokluğu ile kabul kararı çıktı.

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ!

edirne-belediyesi-altyapi-calismalari-icin-200-milyon-tl-kredi-kullanacak.jpg

Rutin toplantılarda alınan kararlar ile dikkat çeken Edirne Belediyesi, olağanüstü olarak toplanma kararı aldı. Toplantıda altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi hizmeti alma konusu ele alındı. Zorlu ekonomik şartlar çerçevesinde altyapı çalışmalarına ayrılacak yeterli bütçenin olmadığını belirten yetkililer, teklifi oylamaya açtı.

Edirne yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon yapım işi için İller Bankası’ndan 200 milyon TL değerinde ek kredi kullanılabilmesi için meclis üyelerinden yetki isteyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, teklifi değerlendirmeye açtı. Yapılan oylama sonucunda altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 200 milyon TL değerinde ek kredi kullanılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

Olağanüstü olarak toplanan Belediye Meclisi’nde konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 yılının ocak ayında altyapı çalışmaları için meclis üyelerinden 180 milyon TL’lik yetki aldıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı: “Maalesef bir türlü gerçekleşmedi. Şu anda da yılın başında 200 milyon TL kredi kullanmak için yetki almak istiyoruz. Ekonomik anlamda oldukça ağır bir yıl geçirdi. Nakit krediyi de bir türlü alamadık. Teminat mektubunu aldık ancak teminat mektubu piyasadaki şartlar sebebi ile borçlanma süreleri sınırlı, faiz oranları oldukça yüksek. Kendi öz kaynaklarımız ile üretmiş olduğumuz arsaları satarak tedarik ediyoruz bir kısmını ancak krediyi kullanabilirsek ana depoları, yağmur suyu hatlarını daha rahat bir şekilde tamamlayacağız.”