Edirne Belediye Başkanı duyurdu: Şehirde ikinci kez Yılbaşı Alışveriş Günleri etkinliği düzenlenecek!

Edirne Belediye Başkanı duyurdu: Şehirde ikinci kez Yılbaşı Alışveriş Günleri etkinliği düzenlenecek!

Edirne ilinde kadınların el emeklerine yönelik başarılı etkinlikler düzenlenmeye devam ederken bir müjdeli haber de Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan geldi. İşte Başkan Gürkan’ın açıklamaları…

Gelişen ve değiştiği kadar da değiştiren teknoloji kapsamında işgücünün yerini makineler almaya başladı. Bu noktada istihdamın sıkıntıya düşüp düşmeyeceği sıklık ile tartışılmaya devam edilirken özellikle kadınların el emekleri ile ortaya çıkan ürünler, gündemde büyük bir yer edindi. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Edirne Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar” isimli panelde onlarca kadının el emeği sergilendi.

Geçtiğimiz günlerde Edirne Balkan Kongre Merkezi’nde “Kadın Kooperatifçiliğinde Yeni Dönem ve Fırsatlar” isimli bir panel düzenleyen Trakya Üniversitesi, kurulan stantlarda kadınların el emeklerinin sergilenmesine aracılık etti. Söz konusu etkinlik basında büyük ilgi görürken etkinliğe Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kaymakamlar, kadın kooperatif üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katılım sağladı.

Kadın emekçilerin ürünlerinin sergilenmesi yalnızca Edirne’de değil kamuoyunda da ilgili ile karşılandı. Bu kapsamda Edirne’den yüzleri güldüren bir haber daha geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadınların el emekleri ile üretilen ürünlerin, bir kez daha sergileneceğini duyurdu.

YILBAŞI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ DÜZENLENECEK!

edirne-belediye-baskani-duyurdu-sehirde-ikinci-kez-yilbasi-alisveris-gunleri-etkinligi-duze-2.jpg

Sene sonuna doğru yaklaşılırken ülke genelinde yılbaşı heyecanı başladı. Son bir yıldır ekonomik anlamda yaşanan tüm olumsuz gelişmeleri geride bırakarak yeni yıla umutla girmek isteyen vatandaşlar, hazırlıklara başladı. Bu kapsamda Edirne halkının yüzlerini güldüren bir haber de Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan geldi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, özellikle kadınların yüzlerini güldüren önemli bir açıklamada bulundu. Edirne’de çok güzel işlere imza atılmaya devam edildiğini belirten Başkan Gürkan, Edirne Belediyesi olarak kadınların yanlarında olmaya çalıştıklarını ifade etti. Yılbaşı için sevdiklerine değerli bir hediye etmek isteyen vatandaşlar için “Yılbaşı Alışveriş Günleri” başlığı altında bir etkinlik düzenleneceğini ifade eden Gürkan, etkinlikle kadınları desteklemek amacı ile onların el emeği ürünlerinin de sergileneceğini belirtti.

TARİHLERİ AÇIKLADI!

Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Yılbaşı Alışveriş Günleri etkinliğinin 19- 31 Aralık tarihleri arasında olacağını belirten Başkan Gürkan, etkinliğin Saraçlar Caddesi üzerinde düzenleneceğini ifade etti.