Edirne Balık Pazarı'nda bir Limon vakası! Tezgahlara dadandı!

Edirne Balık Pazarı'nda bir Limon vakası! Tezgahlara dadandı!

Oldukça hareketli günler geçiren Edirne Balık Pazarı’nda tezgahların başlarından ayrılmayan bir kedi dikkatlerden kaçmadı. Limon ismi verilen kedinin sevimli halleri, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Yüksek enflasyon sebebi ile son dönemlerde oldukça pahalılaşan gıda ürünleri, vatandaşların beslenme ihtiyaçlarını dahi tam anlamı ile karşılayamamalarına sebep oldu. Özellikle kırmızı et fiyatlarının son dönemlerde fahiş seviyelere yükselmiş olması, hemen hemen hiçbir eve yeterince et girememesine yol açtı. Bu durum vatandaşları alternatif beslenme şekillerine doğru sevk ederken balık pazarlarında hareketliliğin olduğu öğrenildi.

Balık sezonunun açılması ile birlikte tüm illerde balık pazarları vatandaşların akınına uğramaya başladı. Kırmızı ete oran ile oldukça uygun fiyatlardan satışa sunulan balık çeşitleri, vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ederken Edirne Balık Pazarı’nın müdavimleri arasında yalnızca insanların olmadığı da dikkat çekti. Uzunca bir süredir balık pazarından ayrılmadığı bilinen Limon isimli cins kedi, bölge halkı tarafından benimsendi. Sevimli kedi, kameraların da ilgi odağında yer aldı.

KARNINI DOYURMAYA GELİYOR!

edirne-balik-pazarinda-bir-limon-vakasi-tezgahlara-dadandi-2.jpg

Edirne’nin Balık Pazarı Caddesi’nde oturan bir vatandaşın baktığı British cinsi Limon isimli kedi, son günlerde bölge halkının maskotu haline dönüştü. Her gün balık istihkakını almak üzere balıkçı tezgahlarının yolunu tutan Limon’un, tam bir hamsi bağımlısı olduğu öğrenildi. Pazara gelenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Limon’u kendi kedileri gibi gören esnaflar, kedinin her gün karnını doyurmak için pazara geldiğini sonrasında ise evinin yolunu tuttuğunu ifade etti.

“PAZARIN MASKOTU OLDU!”

Edirne Balık Pazarı’nda tezgah sahibi olan balıkçılardan Caner Doğan AA muhabirine Limon ile ilgili konuştu. Limon’un pazarın maskotu olduğunu ifade eden Doğan, kedi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Limon acıktığı zamanlarda bizim yanımıza geliyor. Balıkları yedikten sonra da hemen buradan ayrılıyor. Bizler hayvanları çok seviyoruz. Çarşıya gelen sahipsiz hayvanların karınlarını doyuruyoruz. Limon da bizim yanımıza gelince aç kalmıyor. Hamsiden başka hiçbir balığı da yemiyor.”

Limon ile ilgili konuşan bir başka balıkçı da kedinin aslında sahip olduğunu ancak artık mahallenin kedisi olarak görüldüğünü ifade etti. Limon’un biraz hırçın olmasından ötürü evde kalmayı tercih etmediğini belirten balıkçı, kedinin her sabah ve her akşam mutlaka tezgahlara uğradığını ifade etti.