Edirne, atık yağda rekor kırdı! Toplanan yağ miktarı 5 tonu aştı!

Edirne, atık yağda rekor kırdı! Toplanan yağ miktarı 5 tonu aştı!

Atık yağın çevreye verdiği zararı önlemek amacı ile yağları toplama kararı alan Edirne Belediyesi, geçtiğimiz yıla ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar…

Değişen iklim şartları, çevre kirliliği konusunda ülke yönetimlerinin yeni kararlar almalarına sebep oldu. Bu kapsamda çevre kirliliğinin oluşumuna büyük ölçüde katkı sağlayan hava kirliliğine ilişkin sıfır karbon hedefleri konulurken atık yağ, plastik atık gibi başlıklar adına da önemli kararlar verildi.

Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde atık çeşitlerine göre farklı çöp konteynırları hizmete girerken bu konu ile ilgili olarak farkındalık kampanyaları da yürütülmeye başlandı. Geri dönüşümü hızlandırmak adına vatandaşları bilgilendiren yetkililer, son dönemlerde oldukça büyük başarılara imza attı. Bu kapsamda bir başarı öyküsü de Edirne’den geldi. Edirne Belediyesi, 2022 yılı içerisinde toplanan atık yağlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BİR YIL İÇERİSİNDE 5 TONDAN FAZLA YAĞ TOPLANDI!

edirne-atik-yagda-rekor-kirdi-toplanan-yag-miktari-5-tonu-asti.jpg

Birçok farklı kategori altında çeşitli kampanyalar düzenleyen ve kampanyalar ile ilgili sık sık bilgilendirmelerde bulunan Edirne Belediyesi, yeni bir açıklamaya daha imza attı. Belediye yönetimi tarafından yapılan açıklamada 2022 yılı içerisinde toplamda 5 ton 380 kilogram ağırlığında sanayi kaynaklı atık yağın toplandığı ifade edildi. Toplanan yağların lisanslı firmalar aracılığı ile geri dönüşüme gönderildiğini ifade eden yetkililer, böylelikle ülke ekonomisine de katkıda bulunulmuş olduğuna dikkat çekti.

BELEDİYE YÖNETİMİ AÇIKLAMA YAPTI!

PETDER ve AKSÜS Kimya ve Entegre Atık İşletmeleri firmaları aracılığı ile atık yağların toplandığını ifade eden belediye yönetimi, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı: “2022 yılı içerisinde Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün yönetiminde belediye sınırları içerisinde toplamda 5 ton 380 kilogram ağırlığında sanayi kaynaklı atık yağ toplanmıştır. Atık yağlar belediye ile protokolleri bulunan lisanslı firmalar aracılığı ile geri dönüşüme gönderilmiştir. Hem doğanın korunması hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması amacı ile sanayi kaynaklı atık yağlar toplanmış, yağların geri dönüşüme gönderilmesi konusunda çalışmalar titizlik ile yürütülmüştür.”