Düğün yapmanın tam zamanı! SGK duyurdu: 48.000 TL düğün parası hesaplara aktarılıyor

Düğün yapmanın tam zamanı! SGK duyurdu: 48.000 TL düğün parası hesaplara aktarılıyor

Dünya evine girmek isteyen ancak masraflardan korkanlara SGK müjdeli haberi verdi. Yeni evlenecek gençlere tam 48.000 TL destek duyuruldu. Yaz sezonunda verilen müjdeli haber ile ilgili gelişmeler haberin devamında...

Haziran ayının gelişi ile birlikte gençler için düğün sezonu telaşesi de başladı. Dünya evine girmek isteyen pek çok genç düğün masrafları ve ev eşyalarının fiyatlarının büyük ölçüde artmış olması nedeniyle evlilik planlarını ertelemek durumunda kalıyor. Gençlerin evlilik hayallerinin güçleştiği bu dönemlerde bankalar düğün kredileri veriyor olsa da, geri ödeme şartları, faiz oranları gibi sebepler nedeniyle gençler bankaların sunduğu kredilerden faydalanamıyor. Bu noktada ise devreye devletin verdiği destekler giriyor. Gençlerin özellikle son dönemlerde sıklıkla araştırdığı düğün destekleri ile ilgili yeni gelişme bugün yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan destek paketinden sadece SSK'lı vatandaşların faydalanmadığı, Bağ-Kur sistemine kayıtlı vatandaşların da yararlanabileceği belirtildi. Son saatlerde gündeme düşen bu konu ile ilgili pek çok vatandaş merak ettiği noktaları arama motorlarında ve sosyal medya platformlarında aratmaya başladı. Merak edilen tüm detaylar ve daha fazlası haberin devamında, Gürses Gazetesi'nde...

SGK'dan 48 Bin TL Evlilik Desteği!

Evlenerek dünya evine girme hayali kuran gençlere SGK'dan müjdeli haber geldi. Yeni gelen haberle birlikte gençlerin düğün masrafları için kapsamlı bir destek paketi hazırlandığı duyuruldu. SSK'lı olan ve aylık 2 bin TL dul ve yetim aylığı alan gençlerin toplamda aylıklarının 24 katı kadar destek sunuluyor ve bu destek kapsamında gençler 48 bin TL'ye kadar devlet desteği alabiliyor. Bu aylıktan yararlanabileceğini öğrenen ve başvuru şartlarını karşılayan gençler nasıl başvuru yapabileceklerini araştırıyor.

SGK Evlilik Desteği Ne Kadar? SGK Destek Parası Nasıl Alınır?

SGK tarafından duyurulan bu yeni destek kampanyası kapsamında gençler 48 bin TL'ye kadar devlet desteği alabiliyorlar. Ancak 4A ve 4B sigortasından yararlananlar aylıklarının 24 katına kadar destek alabilirken 4C sigortasından yararlananlar aylıklarının 12 katına kadar destek alabiliyor. Bu kampanya kapsamında herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Evlenmek isteyen vatandaşlar 18 yaşında da olsa 15 yaşında da olsa destek paketinden faydalanabiliyor.

Bu destekten faydalanmak isteyen ve ilgili şartları sağlayan kişiler başvurularını nasıl gerçekleştireceklerini araştırıyor. Son dönemlerde verilen pek çok destek gibi bu destekten de e- devlet kapısı üzerinden başvuru yaparak yararlanılabiliyor.