DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi üyeleri, faturalarını yakarak maaşlarını protesto etti!

DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi üyeleri, faturalarını yakarak maaşlarını protesto etti!

Faaliyetlerini DİSK’e bağlı olarak sürdüren Emekli Sen’ kayıtlı olan üyeler, Edirne’de maaşları protesto etti. Onlarca vatandaş, protesto kapsamında faturalarını yaktı. İşte detaylar…

Sene başında açıklanan enflasyon neticesinde yüzde 16,48’lik maaşı garantileyen sonrasında ise yetkililer tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda yüzde 13,52’lik refah payı düzenlemesinin bilgisini alan emekliler, toplamda yüzde 30’luk maaş zammını hak etmiş oldu. Yüksek enflasyon karşısında alım güçleri halen toparlanamayan birçok emekli, yüzde 30’luk maaş artışını yeterli bulmadı. Özellikle 5 bin 500 TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında kalmış olması, vatandaşların tepkilerine yol açtı.

Emekli maaşı zammı halen vatandaşlar ve bazı uzmanlar tarafından tartışılmaya devam edilirken Edirne’den konuya ilişkin bir protesto haberi geldi. Faaliyetlerini DİSK’e bağlı olarak sürdüren Emekli Sen’e kayıtlı olan üyeler, Saraçlar Caddesi üzerinde bir protesto düzenledi.

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ ZAMLAR DURDURULSUN!”

disk-emekli-sen-edirne-subesi-uyeleri-faturalarini-yakarak-maaslarini-protesto-etti-2.jpg

DİSK Emekli Sen Edirne Şubesi üyeleri, maaşlarını protesto etti. Saraçlar Caddesi üzerinde düzenlenen protesto gösterisinde “İnsanca Yaşamak İstiyoruz Zamlar Durdurulsun” başlıklı basın açıklaması yapıldı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da basın açıklamasına katılan isimler arasında yer aldı. Ayrıca birçok emekli vatandaş da protestoya destek verdi.

Emekli vatandaşlar tarafından düzenlenen protestoda, birçok emekli yüklü faturalarını gösterdi. İlgili faturalar zamları protesto etmek amacı ile yakıldı.

ŞUBE BAŞKANI KONUŞTU!

Emekli maaşları ile geçinemediklerini belirtmek amacı ile düzenlenen protestoda konuşma yapan DİSK Emekli Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “En düşük emekli maaşı 3 bin 500 TL’den 5 bin 500 TL’ye çıkartıldı. Yüzde 25 olarak açıklanan maaş artış oranı akşamdan sabaha yüzde 30’a yükseltildi. Bu hamleleri sebebi iktidarın kendisini emekli dostu göstermek ve bir fedakarlık imajı yaratmak istemesidir. ‘Müjde’ diye yutturulmaya çalışılan bu sefalet ücreti, biz emeklileri yoksulluğa ve açlığa mahkum etmiş durumdadır. Maaş artışları hesaba yatmadan temel ihtiyaç ürünlerine yapılan zamlar, iktidar sahiplerinin kimse hizmet ettiğini bizlere göstermiştir. Biz, bizleri enflasyona ezdiren siyasi idareye boyun eğmiyoruz.”