Dijital vasiyet nedir, nasıl yapılır? Legizi uygulaması "Birisi size vasiyet bıraktı" mesajı doğru mu?

Dijital vasiyet nedir, nasıl yapılır? Legizi uygulaması "Birisi size vasiyet bıraktı" mesajı doğru mu?

Bugün vatandaşlara gelen "Dijital vasiyet" mesajı oldukça merak edildi. Peki Legizi uygulaması gerçek mi, mesaj doğru mu? İşte detaylar...

Son dönemde vatandaşlara gelen vasiyet mesajları artmaya devam ederken, mesaj gelen kişiler internette mesaj gelen bu uygulama merak konusu oldu. Mesajı alan pek çok vatandaş, internette neden böyle bir mesaj geldiğini ve gerçek olup olmadığını merak etti. "Birisi size vasiyet bıraktı" mesajı alan vatandaşlar, telefonlarına neden böyle bir uygulamadan SMS aldıklarını ve gerçekten böyle bir vasiyet olup olmadığını merak etti. Sosyal medyada da pek çok kişiye bu mesajın gelmesinin ardından internette kimden neden böyle bir mesaj geldiği gündem oldu. İşte detaylar...

Pek çok vatandaş alınan bu mesajların ardından endişeye kapıldı. Hiç bilinmeyen bir uygulamadan, vasiyet mesajının alınması doğruluk payının yanı sıra dolandırıcılık şüphelerini de yayında getirdi. Legizi uygulamasının vatandaşların telefon numaralarına ulaşan bu uygulama dijital vasiyet aratarak, kişilere bir kişi tarafından vasiyet bırakıldığını duyurmaktadır. Uygulamanın internet üzerinde müşteri hizmetleri numarası bulunurken, detaylar öğrenilebilmektedir.

"BİRİ SİZE VASİYET BIRAKTI" MESAJI DOĞRU MU?

Mesajı atan uygulama hakkında henüz pek fikir bulunmazken, neden bu mesajın vatandaşların telefonlarına SMS yolu ile atıldığı da bilinmiyor. Mesajı alan vatandaşların konu ile ilgili merak ettikleri artarken, gelen bu mesajın doğruluk payı da merak edildi. Uygulamanın internet üzerinde müşteri hizmetleri numarası bulunmasının yanı sıra son dönemde telefonlara gelen mesaj yöntemi ile artan dolandırıcılık vakaları da bu uygulama hakkında şüphelerin artmasına neden oldu.

Uygulama hakkında bilgi olmasa da öngörüler çoğalmaya başladı. Uygulamanın içeriği hakkında merak edilen konular çoğalmışken, sosyal medyada mesajı alan bazı vatandaşlar bunun hayata geçirilmesi planlanan bir uygulamanın reklamı olabileceği üzerinde durdu.

LEGİZİ "DİJİTAL VASİYET" UYGULAMASI NEDİR?

Uygulamanın vatandaşlara attığı mesajlar ile birlikte gündeme gelmesi, uygulamanın içeriği hakkında merak edilenlerin de artmasına neden oldu. Yapılan tahminlerde bu uygulamanın bir reklam amacıyla böyle bir mesaj attığı iddia edilirken, gelecek dönemde kişilerin dijital olarak vasiyet bırakması sağlanacağı konuşuldu. Yeni dönemde vatandaşlar, evrak şeklinde vasiyet yerine dijital vasiyet bırakarak bu şekilde kişilere iletebileceği tahmin edilenler arasında yer alırken, henüz uygulama hakkında bir açıklama gelmedi.