Devletten destek alan kadın girişimci, Edirne'de ceviz işleme tesisi kurdu!

Devletten destek alan kadın girişimci, Edirne'de ceviz işleme tesisi kurdu!

Edirne’nin Büyükdoğanca köyünde yaşayan girişimci bir kadın, devletten aldığı destek ile ceviz üretmeye başladı. İşte Edirneli girişimcinin başarı öyküsüne ilişkin detaylar…

Kadınların iş hayatında var olmaları destekleyen onlarca proje geliştiren devlet kurumları, bir kadının ve ailesinin daha hayatının değişmesine aracılık etti. Edirne’de yaşayan Hatice Demir isimli kadın Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliğinin yönlendirmeleri sayesinde devletten destek alarak kendi işletmesini açtı.

KOSGEB’in kadın girişimciler için özel olarak geliştirmiş olduğu destek programına yapmış olduğu başvurusu kabul edilen girişimci Demir, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı olan Büyükdoğanca köyünde ceviz üretmeye başladı. Demir’in başarı öyküsü, çevresinde yer alan diğer kadınlara da ilham oldu.

DEVLET DESTEĞİ İLE CEVİZ ÜRETMEYE BAŞLADI!

devletten-destek-alan-kadin-girisimci-edirnede-ceviz-isleme-tesisi-kurdu-2.jpg

Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı olan Büyükdoğanca köyünde yaşayan Hatice Demir isimli kadın bundan 5 yıl önce Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB Temsilciliğinin vasıtası ile KOSGEB desteğine başvuru yaptı. Yapmış olduğu başvurusu olumlu sonuçlanan Demir, destek aracılığı ile elde etmiş olduğu kaynak sayesinde ceviz işleme tesisi kurdu.

Büyükdoğanca köyünde 34 dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan ceviz işleme tesisinde geçtiğimiz yıl 60 tonluk ürün işlendi. Söz konusu tesiste cevizin ayırma, soyma ve kurutma işlemlerinden geçtiği öğrenildi.

GİRİŞİMCİ KADIN TESİSİNİ ANLATTI!

KOSGEB desteği ile ceviz işleme tesisi kuran Hatice Demir, başarısını gazeteciler ile paylaştı. Demir, şu ifadeleri kullandı: “Bu işler ile uğraşmak istemeyen üreticiler, cevizi dalından aracıya veriyor. Sonra da yarı yarıya zarar edip kar alamadığı için üretimden soğuyordu. Makine erişimi olmadığı için geleneksel yöntemleri kullanan üreticiler de yüzde 40 oranında zarar ediyordu. Ben de tüm bunları göz önünde bulundurarak böyle bir tesis açma kararı aldı. Devlet destekleri artmaya başladığı için Türk kadının çalışkanlığı gün yüzüne çıkmaya başladı. Yanı sıra bu iş için aile desteği de lazım. Hem maddi hem de manevi destek verilince kadınlarımızın daha da iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Ülkemizde tarım çok daha fazla gelişecek. Benim bu konuda önerim, insanların birbirlerine tohum, fidan hediye etmesi yönünde.”