Devlette sünnet ücretli mi? Devlet hastanesi sünnet fiyatları 2022

Devlette sünnet ücretli mi? Devlet hastanesi sünnet fiyatları 2022

Sağlık açısından sünnet ameliyatının önemli olduğunu düşünen vatandaşlar sünnet operasyonunun devlet hastanelerinde ücretli olup olmadığını sıkça araştırıyor. Yeni doğumdan itibaren merak konusu olan sünnet konusu ile ilgili detaylar gursesgazetesi.com'da

Yeni doğumdan itibaren erkek çocukları için önem teşkil eden sünnet ameliyatını sağlıklı ve gerekli gören aileler gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında sünnet fiyatlarını araştırıyor. Devlet hastanelerinde ücretli olup olmadığı pek çok kişi tarafından bilinmeyen sünnet ameliyatının özel hastanelerdeki fiyatı ise 2021 yıl sonu itibariyle revize edilmişti. Ancak pek çok vatandaş sünnet fiyatları hakkında bilgi sahibi değil ve araştırmalarını sürdürüyor. Fiyatların yanı sıra pek çok vatandaş da; sünnet nedir, faydaları nelerdir, zararlı mı, kaç yaşında sünnet olunur gibi merak konularını araştırıyor. Tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası haberin devamında, gursesgazetesi.com'da...

Sünnet Nedir?

Sünnet erkeklerde yapılması gerekli görülen bir işlemdir. Erkek cinsel organının uç kısmında bulunan ve örtücü görev üstlenen derinin çıkartıldığı bir cerrahi operasyondur. Sünnet ameliyatı ile erkeklerde hijyen başta olmak üzere pek çok avantaj hedeflenmektedir. Amerikan Pediatri Akademisi'de sünnetin faydalı olduğunu ve erkeklerde sünnet işleminin yapılması gerektiğini belirtmiştir.

Sünnetin Faydaları Nelerdir?

Sünnet operasyonu pek çok kişi tarafından gerekli görülen bir işlemdir. Sünnetin pek çok faydasının bulunduğu ise bugüne dek yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. İşte sünnetin faydaları;

  • Hijyen kolaylığı: Sünnet sayesinde erkek cinsel organı çok daha kolay bir şekilde temizlenir. Sünnet edilen erkeklerin genital bölge temizliği çok daha kolay bir şekilde yapılabilir.
  • İdrar yolu enfeksiyonu riski düşmesi: 1 yaşının altındaki erkeklerde sünnet işleminin yapılması idrar yolu enfeksiyonlarını önler, riskleri 8 ila 10 kat arasında azaltır.
  • Cinsel yolla bulaşan hastalık riskini azaltma: Sünnetli erkeklerin cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma riski büyük ölçüde azalır. Sünnet işlemi ile HIV başta olmak üzere pek çok cinsel yolla bulaşan hastalık riski önlenir.

Sünnet İçin En Doğru Yaş Nedir? Kaç Yaşında Sünnet Olunur?

Yeni doğan erkek çocuklarını sünnet ettirmek isteyen vatandaşlar sünnet için en uygun yaşı da sıkça araştırıyor. Kimileri erken yaşta kimileri ise geç yaşta sünneti uygun görüyor. Ancak sünnet için doğru zamanı bilmeyen pek çok kişi erken sünnet hatası yapıyor. Sünnet için en uygun yaşların 1 yaş ve altı ila 5 yaş ve üstü olduğu uzmanlar tarafından açıklanıyor.

Devlet Hastanesinde Sünnet Ücretsiz Mi? Sünnet Fiyatları 2022

Erkek çocuklarını sünnet ettirmek isteyen pek çok vatandaş sünnet işlemi için fiyatları merak ediyor. Devlet hastanelerinde sünnet olmanın ücretli olup olmadığı da merak konusu oldu. Sünnet için devlet hastanelerinde herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Ancak özel hastanelerde, sünnet işlemi acil bir işlem olmadığı için ücretli olarak yapılmaktadır. Sünnet fiyatları ise 1.000 TL bareminde başlayıp 3.000 TL civarına kadar çıkabilmektedir. Ortalama 2.000 TL olan sünnet fiyatları lüks özel hastanelerde 10.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.