Devlet hastanelerinde en erken randevu nasıl alınır?

Devlet hastanelerinde en erken randevu nasıl alınır?

Son dönemde doktorlar hakkında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle, hastanelerdeki eksiklik sosyal medyada gündem haline geldi. Randevu alamadıklarını belirten vatandaşlar, en erken randevu yollarını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Pandemi döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte doktorların ve diğer sağlık personellerinin istifa etmesi yasaklanmıştı. Sürecin bir buçuk sene kadar sürmesinin ardından pandemi sona erdi. Hastanelerde yaşanan yoğunluk nedeniyle pek çok sıkıntı yaşayan doktorlar, özellikle covid bölümünde yatan yoğun bakım hastaları ile oldukça sıkıntılı süreç atlattı. Bu süreç nedeniyle oldukça yıprandıklarını dile getiren doktorlar pandeminin son bulması ile birlikte istifa etmeye başladı.

Pandeminin sona ermesinin ardından yaklaşık olarak 10 bin doktorun istifa etmesi gündeme damga vurmuştu. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda oldukça konuşulan bu konu siyasilerin de gündemindeydi. Pek çok siyasi tarafından konuşulan bu konu özellikle de son dönemde gündemden düşmedi. Hastanelerde doktorların istifa etmesi ile birlikte büyük eksiklikler yaşandı. Hastaların istedikleri bölümden randevu almaları neredeyse imkansız bir hal alırken, en erken randevunun nasıl alınacağı merak konusu haline geldi.

KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ!

Doktorların istifa etmeye başlaması ile birlikte gündeme gelen bu konunun ardından pek çok vatandaş, istifaların neden gerçekleştiğini ve doktorların neden istifa ettiğini merak etmeye başladı. Özellikle pandemi döneminde yıpranan doktorların ise iş yükü, oldukça uzun nöbetler ve maaşlarındaki düşüklük nedeniyle istifa etmeye başladıkları öğrenildi. Konu ile ilgili yetkililerde açıklama beklenirken, Türk Tabipler Birliği İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten açıklama yaptı. Ökten açıklamasında doktorların istifa etmesi hakkında şu açıklamalarda bulundu;

“Asistan doktor kadrolarını artırdılar ama örneğin beyin cerrahisi kadroları yarı yarıya boş kaldı, çünkü doktorlar göç ediyor. Sağlık hizmetlerinin niteliği düşüyor. Emekli doktorları göreve çağırmak da bakanlığın ayıbı. Emekli doktor arkadaşlarımız da geçinemedikleri için mecburen başvuru yapıyorlar”

“Bir doktor arkadaşımız neredeyse günde 100 hastaya bakıyor. Çalışma koşullarının getirdiği tükenmişlik sendromu kamudan kaçışı hızlandırıyor. Doktor göçü arttıkça kalanların iş yükü artıyor. Bu da kaçışı daha da hızlandıracak”

Vatandaşlar doktorların istifa etmesinin ardından istedikleri bölümde istedikleri zaman dilimi içerisinde randevu bulamamaları sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar, sosyal medyada isyan ederken, en yakın randevu tarihi de merak konusu oldu. Peki hastanelerde en yakın randevu nasıl alınır?

HASTANELERDE EN YAKIN RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastanelerden randevu almak isteyen vatandaşların belli başlı seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında telefon ile iletişim kurarak randevu alma bulunurken bunun yanı sıra internet üzerinden de alınabilmektedir.

İnternet üzerinden alınan randevularda üyelik istenirken, telefonda T.C. kimlik numarası yeterli olmaktadır. En kısa yoldan ve en yakın tarihe randevu almak isteyen vatandaşların "182" numarasını araması yeterli olacaktır.