Devlet Bahçeli, üniversite sınavının kaldırılacağına dair açıklama yaptı! Üniversite sınavı kaldırılacak mı?

Devlet Bahçeli, üniversite sınavının kaldırılacağına dair açıklama yaptı! Üniversite sınavı kaldırılacak mı?

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, bugün gündeme dair düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli 'üniversite sınavlarının kaldırılacağına inanıyorum' ifadesini kullandı. İşte detaylar gursesgazetesi.com'da...

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, bugün gündeme dair düzenlediği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli 'üniversite sınavlarının kaldırılacağına inanıyorum' ifadesini kullandı. Lise eğitimi bittikten sonra Üniversite'ye gitmek isteyen öğrencilerin girdikleri Üniversite'ye geçiş sınavlarının kaldırılacağına inandığını belirtti. Milyonları şaşırtan beklenmedik açıklamalarda bulunan Bahçeli'ye sosyal medyada büyük tepkiler geldi. Sosyal medya platformlarında kullanıcılar tarafından Devlet Bahçeli'yi hedef alan paylaşımlar yapıldı. Kullanıcıların çoğu sahte hesaplar üzerinden karşıt söylem ve sert dil içerikli ifadelerde bulundu. Paylaşımların çoğu şu şekilde, 'Türkiye'de eğitim sistemi yok ki sınav olsun', 'Eğitim sistemini kökünden bitirmek istiyorlar' ifadeleri binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Devlet Bahçeli resmi hesabından yaptığı paylaşımlar ile Türk gençliğinin önemine vurgu yaptı. Paylaşımlarda, Sayıları 3 milyonu aşan gencimizin her birisine Rabbim zihin açıklığı versin diyorum. Sınavlar geçer, kaldı ki her şey geçiyor, hayat hızla ileriye doğru akıyor. Mühim olan kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Çoktan seçmeli test sorularına cevap vermek elbette bir aşamaya kadar gereklidir, ama evvelemirde asıl gerekli olan erdem ve akut ihtiyaç milli ve manevi değerlerle bezenmek, birleşmek ve bütünleşmektir. İstikbal hayallerinin gerçeğe dönüşme sırrı da buradadır. Yakın bir gelecekte, üniversite sınavının kaldırılacağına inanıyor, bu husustaki söz ve vaatlerimizin gerçekleşeceğini bu vesileyle açıklıyor, herkesin emin olmasını ümit ve temenni ediyorum. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerimizden eğitimlerine ara vermek veya eğitimlerini bırakmak zorunda kalanların tekrar okullarına dönüşlerini, yani öğrenci affını gönülden destekliyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyorum dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Üniversite öğrencileri hakkında açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, Üniversite okurken 25 bin lira kredi alan bir gencimiz yaklaşık 75 bin lira, 30 bin lira alanlarsa ortalama 100 bin lira borç ödeyecek! Kürsülerde 'faize karşıyız' diyenler bu rakamlara ne diyecekler? ifadelerini kullandı.