DEAŞ'lı canlı bomba İstanbul'da yakalandı!

DEAŞ'lı canlı bomba İstanbul'da yakalandı!

Ülkemizde yapılması planlanan bir canlı bomba eyleminin daha önüne geçildi. DEAŞ'lı terörist düzenlenen operasyonla İstanbul Küçükçekmece'de yakalandı. Satır başları gursesgazetesi.com'da...

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir son dakika duyurusunda, canlı bombalı eylem planı içerisinde olan DEAŞ'lı bir teröristin İstanbul Küçükçekmece'de yakalandığı duyuruldu. Bu yıl önüne geçilen 12'nci canlı bomba eyleminin de engellenmesinin ardından vatandaşlar polis teşkilatına tebrik mesajlarını paylaştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Terörle Mücadele birimlerince, DEAŞ isimli terör örgütünün faaliyetlerinden biri daha başarıyla engellendi. Terör örgütü DEAŞ'ın yapmak için planlarını yaptığı canlı bomba eyleminin de önüne geçilmesi ile birlikte 2022 yılı itibariyle DEAŞ'ın yapmak istediği 12'nci canlı bomba eyleminin de önüne geçilmiş oldu.

Eylem yapması beklenen kişinin yabancı uyruklu olması dikkat çekti

DEAŞ mensubu olduğu, canlı bomba eylemi yapacağı hakkında çeşitli bulguların bulunduğu ve eylemini gerçekleştiremeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Terörle Mücadele birimleri tarafından İstanbul Küçükçemece'de yakalanan eylemcinin yabancı uyruklu olması dikkat çekti. DEAŞ mensubu teröristin isminin (4 isim ile) A. A. A. B. olduğu tespit edildi. Bu yıl DEAŞ terör örgütü tarafından yapılması planlanan 12'nci canlı bomba eyleminin önüne geçilmesi dikkat çekti.

Bugün içinde 5 şüpheli yakalanmış oldu

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda yakalandığı belirtilen terör örgütü mensubu suçlunun yanı sıra İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda DEAŞ terör örgütüne üye olduğu ve finansal destek olduğu tespit edilen 4 şüphelinin daha İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalandığı belirtiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün DEAŞ ve diğer terör örgütleri için çalışmalarının sürdürüldüğü ve devam ettiği biliniyor.

Vatandaşlardan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne Tebrik Mesajları

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Terörle Mücadele birimleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda toplamda 5 DEAŞ terör örgütü mensubunun yakalanması sonrasında vatandaşlar sosyal medya platformları üzerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ve tebrik içeren paylaşımlarını yaptılar.