Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kalması durumunda Mansur Yavaş kazanıyor! Metropoll Nisan Ayı Cumhurbaşkanlık Seçim Anket Sonucu

Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kalması durumunda Mansur Yavaş kazanıyor! Metropoll Nisan Ayı Cumhurbaşkanlık Seçim Anket Sonucu

Türkiye'de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde anketler tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi 2.tura kalması durumunda oylama nasıl olur? Metropoll Nisan ayı anketini açıkladı!

Türkiye'de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde anketler tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan Metropoll tarafından gelen Nisan ayı verilerine göre ise Cumhurbaşkanlığı seçimin 2.tura kalması durumunda alınacak tahmini oy oranları açıklandı. Partiler toplantı kararı aldı! Ak Parti'nin adayı belli iken ana muhalefet henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamadı! İşte detaylar ve daha fazlası Gürses Gazetesi adresinde yer alıyor.

METROPOLL ARAŞTIRMA NİSAN AYI SONUÇLARINI AÇIKLADI!

Metropoll Araştırma şirketi Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2.tura kalması durumunda oluşabilecek senaryo ile ilgili anket hazırladı. Nisan ayı için hazırlanan bu anket sonucuna göre ise vatandaşın oy oranları ve tahmini rakamlar merak edildi. Yapılan açıklama sonrasında ise partiler toplanma kararı aldı.

Yapılan araştırma sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı; Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in gerisinde kalıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri olası ikinci tur senaryosu oluşması durumunda kimin ne kadar oy alacağına dair araştırma yapıldı. MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından yapılan anket sonuçlarına göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, olası tüm rakiplerine karşı kaybediyor.

Yapılan anket sonucunda ise Mansur Yavaş'ın en yüksek oy oranına sahip olduğu bilgisine ulaşıldı.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIRSA MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI OLUYOR

Yapılan araştırma anketlerine göre ise olası bir ikinci tura kalma senaryosunda Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Mansur Yavaş olacak. İşte anket sonuçları..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci turda muhtemel rakiplerine karşı alacağı oy oranları:

ikinci-tur-cb-secim-gurses.png

Yapılan araştırma sonrasında ise olası Erdoğan'ın rakiplerine karşı aldığı oy oranları..

  • Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş arasında geçecek olan olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %53,9 oy oranı Mansur Yavaş alırken %36,5 oy Recep Tayyip Erdoğan aldı.
  • Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu arasında geçecek olan olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %49,7 oy oranı Ekrem İmamoğlu alırken %40,0 oy Recep Tayyip Erdoğan aldı.
  • Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener arasında geçecek olan olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %43,8 oy oranı Meral Akşener alırken %41,9 oy Recep Tayyip Erdoğan aldı.
  • Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek olan olası Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %43,3 oy oranı Kemal Kılıçdaroğlu alırken %42,5 oy Recep Tayyip Erdoğan aldı.