Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Açıklamalar! Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya Üyeliği Hakkında Resmi Açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Açıklamalar! Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya Üyeliği Hakkında Resmi Açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım süreci hakkında resmi açıklamalar da bulundu. Türkiye'nin nasıl davranacağı merak konusu olmuştu. İşte bütün ayrıntılar gursesgazetesi.com'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım süreci hakkında resmi açıklamalar da bulundu. Türkiye'nin nasıl davranacağı merak konusu olmuştu. Norveç, İsveç ve Finlandiya Türkiye'nin yıllardır mücadele ettiği terör örgütlerine misafirlik, maddi ve lojistik destek sağladığını bu sorunu yıllardır bu ülkelerle görüşmesine rağmen net cevap alamadıklarını belirtti. İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin misafirhanesi görevini yürütmekte. Bizi ilgilendiren en önemli güvenlik sorununa destek sağlamalarının önü kesilmedikçe İskandinav ülkelerinin güvenlik sorunlarına bizim olumlu bakmamız imkansızdır. Son yıllarda gelişen amaç çıkarları ülkeler arası savaşa dönse de bu sorun ülkelerin yer aldığı bölgeye hatta tüm kıtaya yayılarak bütüncül sorun teşkil etmektedir. Başınıza gelmesini istemediğiniz olayları size zararı bulunmayan ülkelere bulaştırmaya çalışırsanız bu sorun er ya da geç sizin de başınıza gelebilir.

Türkiye'nin yıllardır temel güvenlik sorunu olan terör örgütleri İskandinav ülkeleri tarafından desteklenmesi Türkiye'yi yıpratan başat sorundur. İskandinav ülkeleri şuan da Rusya tehdidine karşı kendilerini güven içinde hissetmek için NATO Savunma Örgütü'ne katılma istekleri belirttiler. NATO'ya katılım süreçlerin de Türkiye'nin rolü herkes tarafından merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinde Türkiye'nin sergileyeceği tavır hakkında açıklamalarda bulundu. Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin medya mensuplarının sorularına ilişkin Erdoğan'ın ifadeleri, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım süreci hakkında son gelişmeleri an be an takip etmekteyiz. Katılım süreçleri hakkında olumlu düşüncelere içinde değiliz. Bizden önce görev yapan hükümetler Yunanistan'ın NATO konusundaki ilişkisinde yaptıkları yanlışı biz tekrar etmek istemiyoruz. Yunanistan'ın NATO'ya katılımında Türkiye'nin sergilediği tavrı ikinci bir defa bizler de yaşamak istemiyoruz. Çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi ifadelerini kullandı.