Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye Operasyonu Hazırlıkları! PKK'ya Karşı En Büyük Operasyon Vakti Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye Operasyonu Hazırlıkları! PKK'ya Karşı En Büyük Operasyon Vakti Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, PKK'ya karşı tarihinde görülmemiş operasyon gerçekleşecek. Suriye kuzeyi, Türkiye sınırında bir terörist kalmayacak. Hazırlıklar tamamlandı vakit geldi. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Hazırlıklar Tamam Vakit Geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, PKK'ya karşı tarihinde görülmemiş operasyon gerçekleşecek. Suriye kuzeyi, Türkiye sınırında bir terörist kalmayacak. Hazırlıklar tamamlandı vakit geldi. Geçtiğimiz günlerde Suriye sınırında yer alan Gaziantep'in Karkamış ilçesine terörist grupları tarafından Askeri Üsse ve yerleşim yerlerine roket saldırısı gerçekleşmişti. Saldırıda 1 askerimiz şehit olurken, 4 sivil ve 1 askerimizde yaralandı. Suriye'nin kuzey kesiminde konuşlanmış terörist unsurlarının tam anlamıyla temizlenmesi güvenlik hattını artık kendimiz oluşturma zamanının geldiği belirlendi. Suriye'ye gerçekleştirilen operasyonlar sonrası ABD ve Rusya tarafından Türkiye'nin daha fazla ilerlememesi ve hakimiyet alanını genişletmemesi için diplomatik zirve müzakereler gerçekleşmişti. Alınan kararlar sonrası sınır hattında başta Türkiye olmak üzere Suriye'de faaliyet gösteren ülkeler arasında güvenlik hattı oluşturulmuştu. Fakat oluşturulan bu sınır hattının hiçbir işe yaramadığı daha kötüsü sivil yerleşim birimleri ve askeri üsse saldırı sonrası TBMM'de teskerenin onaylanmasıyla beraber Suriye'de sınır hattımız ve kilometrelerce derinlikte etkinliği bulunan PKK/YPG unsurlarının temizlenmesi kararı alındı.

Yunan ve Avrupa Basınında Suriye Operasyonu Tepkisi!

Yunan basınında Suriye operasyonuna tepki gecikmedi. Türkiye'nin hukuk dışı faaliyetlere hazırlandığı ifadeleri kullanıldı. Açıklamalar, Erdoğan Suriye'de ipi çekiyor, sözde güvenlik bölgesi için yeni bir işgal hazırlıyor ve ABD'yi kızdırıyor. Önde gelen Türk analistler Türkiye Cumhurbaşkanının yanında duruyor ve Türk basını ateşe benzinle gidiyor. Erdoğan içerideki tüm baskılara karşı kazanımlar elde emek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Yapmaya devam ediyor. Baskıları azaltmak için Suriye'ye operasyon düzenliyor. Türkiye'de gerçekleşecek seçimlerde, Suriye'ye gerçekleştireceği hukuk dışı operasyonuyla kaybettiği seçmenleri geri kazanmaya çalışıyor. Erdoğan'ın oyunları devam ediyor.

Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Herhangi bir tırmanışı kınıyoruz, mevcut barışın korunmasını destekliyoruz.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği herhangi bir operasyon karşısında Avrupa'nın takınacağı tavır net. Suriye'de yıllardır süren iç savaşın kimseye fayda sağlamadığı gibi Türkiye'nin askeri operasyonu kimseye fayda sağlamayacaktır. Şiddetin arttırılmasını istemiyoruz.