Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mevlana İdris Zengin Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mevlana İdris Zengin Açıklaması

Hayatını kaybeden şair Mevlana İdris Zengin için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınlandı. Erdoğan'ın yanı sıra pek çok önemli isim de hayatını kaybeden ünlü şair için taziye mesajlarını paylaştı.

Dün geçirdiği kalp rahatsızlığı ile hayatını kaybeden Kahramanmaraş'lı şair ve yazar Mevlana İdris Zengin'in ölümü pek çok kişiyi derinden etkiledi. Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından hastaneye kaldırılan ve ameliyat edilen Zengin müdahalelere rağmen hayata tutunamadı. Ünlü yazar ve şair Mevlana İdris Zengin'in ölümünün ardından pek çok tanınan isim sosyal medya hesaplarından taziye mesajlarını iletti. Bugün ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye mesajı dikkat çekti. Erdoğan'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yer alan; "Bugün vefat haberini teessürle öğrendiğim mesai arkadaşım, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Rabbim taksiratını hasenata tebdil eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun..." ifadeleri dikkat çekti.

Erdoğan'ın yanı sıra siyasilerin ve devlet görevlilerinin yaptığı taziye paylaşımları da sosyal medya platformlarında hızla yayıldı.

Siyasilerden Mevlana İdris Zengin'e Taziye Mesajları

  • TBMM Başkanı Mustafa Şentop

Edebiyatımızın nahif şairi, şiir ve masallarıyla çocuklarımızı kanatlandıran yakın dostum, çalışma arkadaşım Mevlana İdris Zengin'in vefatını büyük üzüntüyle haber aldım. Allah'tan gani rahmet, ailesine, edebiyat camiasına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Edebiyatımızın güzel kalemi, çocukların abisi ve arkadaşı, nahif kalbiyle pek çok insanın hayatına dokunan Mevlana İdris’in vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Gökkubbemizde hoş bir sada bırakan, gittiği yere yakışan güzel insan... Mekanın cennet olsun.

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

“Bir kum tanesiyim ama çölün derdini taşıyorum” diyen, değerli yazar ve şair Mevlana İdris Zengin’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Çocuk kalbinin naifliğiyle geçen bir ömür, Kitaplarıyla bir çok çocuğun hayal dünyasının gelişmesinde katkısı olan, çocukların dostu, kitaplarıyla büyüyenlerin ağabeyi Mevlana İdris Zengin Beyefendiye Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

  • İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Ol dedin olduk senden Gel dedin geldik sana Başımız yerde…” Ahir zaman dervişi, kıymetli şair ve yazar Mevlana İdris’in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

Edebiyat dünyamızın nahif ve sevgi yüklü sesi, şair ve yazar, kıymetli Mevlana İdris Zengin'e Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin, yazın camiamızın başı sağ olsun.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

Edebiyat dünyamızın kıymetli yazar ve şairlerinden Mevlâna İdris Zengin'in vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve tüm edebiyat camiamıza başsağlığı diliyorum.

  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Gerçek bir insan Mevlana İdris rahmete kavuştu. Çok büyük, çok acı bir kayıp. Şiiri, çocuk sevgisi, her kalbe değen dostluğu ile müstesna biriydi. Allah rahmet eylesin.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

"Her şey için tek şey diliyorum Allah'ın gülleri yakamızı bırakmasın" Şair, yazar, edebiyatçı ve güzel insan Mevlana İdris Zengin'e Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun.

  • AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal

Güzel bir insan ayrıldı aramızdan. Mevlana İdris Zengin’i kaybettik. Sözü ziyan etmez, gürültülü insanlardan uzak durur çoğu zaman tebessümü ile konuşurdu. Geriye insan olmaya dair güzel hatıralar bıraktı. Allahtan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun."