Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arda Güler açıklaması "Eyvah!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arda Güler açıklaması "Eyvah!"

Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda gençlerle bir araya gelen Erdoğan aynı zamanda programında genç sporculara da yer verdi. En çok dikkat çeken genç sporculardan olan Arda Güler'in de katıldığı programda yaşanan diyalog dikkat çekti.

Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, buluşma kapsamında genç sporcuları da ağırladı. Programa katılım gösteren ve Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yetenekli a takım oyuncusu Arda Güler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile diyaloğu ilgi çekti.

Son yıllarda oldukça dikkat çeken, ancak geride kalan sezonda sergilediği futbolu ile dünya çapında ilgi odağı olan Fenerbahçe'li genç yıldız Arda Güler, bu sezonu sakatlıkla kapatmış ve sevenlerini üzmüştü. Güler'in yetenekli oyununu izlemek için bir sonraki futbol sezonunu bekleyen Fenerbahçe taraftarları onunla ilgili günlük olarak sıkça araştırmalar yaptı. Arda Güler'in sakatlığı sonrasında Türk futbol camiası büyük ölçüde sarsıldı ve yalnızca sarı lacivertli kulüp taraftarları değil pek çok kulübün taraftarları da kendisine acil şifa dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arda Güler'e: "Eyvah!"

Bugün Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dünya Tütünsüz Günü Gençlik Buluşması'nda Erdoğan'a konuk olan Arda Güler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diyaloğu dikkat çekti.

Programda söz alan Arda Güler; "Stadyumda sigara içilmesi yasak fakat maalesef içiliyor. Stadyumlara birçok çocuk geliyor. Pasif içici oluyorlar. Bizim onlara örnek olmamız lazım." ifadelerini kullandı. Dikkat çeken bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan genç futbolcudan sözü devralarak şu ifadeler ile sözlerine devam etti;

"Stadyumlardaki olumsuz tezahüratların olumsuz tezahüratların ortadan kalkması için hanımları stada aldık. Ama nerede... Aynen devam ettiler. Sigaraya gelince, statlarda dinlemeden kadınlar da erkekler de devam ediyor. Bu kurusu! Sulusu da var! Yanında şişelerle gelip, polislere rağmen içeri girip, biraysa bira... Farklı, farklı... Hem kuru, hem sulu. Bunlar herkese zararlı oluyor. Kötü tezahürata neden oluyor. Zaman zaman statlarda kavgalar çıkıyor."

Kendisi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arda Güler, Türkiye'nin önemli şöhretlerinden bir tanesi. Milli Takım'a da çağrıldın galiba..." dedi ve genç yetenek sakatlığını "Sakatlığım var, kalçamdan. En yakın zamanda düzeleceğim." sözleri ile hatırlattı.

Arda Güler'in yaptığı sakatlık açıklamasına üzülen Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine, "Eyvah! İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve sahalara dönersin." ifadeleri ile temennide bulundu. İki ismin arasındaki diyalog toplantının dikkat çeken anlarından oldu.