Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Tarih Verildi: Yerli ve Milli Pasaport Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Tarih Verildi: Yerli ve Milli Pasaport Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gerçekleştirdiği konuşmada milli pasaportların üretiminin başlayacağını belirtti. Yerli pasaport üretimi ne zaman başlayacak?

Dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında, alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuruldu. Yapılan duyuruyla birlikte birçok yeni karar alındığı görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pasaport üretiminin gerçekleşeceğini açıkladı. Detaylar gursesgazetesi.com'da..

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli pasaport üretimi için gerekli altyapı çalışmalarının başladığını belirtti. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarında "Yeni pasaportumuzun sayfaları Topkapı ile başlayıp Birinci Meclis ile sona eriyor ve ortasında da Ayasofya Camii bulunuyor. Ağustos ayı itibariyle vatandaşlarımıza yerli ve milli pasaportlar verilmeye başlanacak. Yeni pasaportumuzun da milletimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadeleri kullanıldı.

Yeni pasaportun Ağustos ayı ile birlikte vatandaşların eline ulaşacağı bildirildi. Yerli ve milli pasaport üretimi için altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli pasaport sayfalarında Topkapı ve Ayasofya Camii gibi kültürel mirasların olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli ve milli pasaport üretiminin son hızla devam ettiğini açıklayarak Ağustos ayında vatandaşlara verilebileceğini belirtti.

cumhurbaskani-erdogan-tarafindan-tarih-verildi-yerli-ve-milli-pasaport-geliyor2.jpg

Kabine toplantısı sonrasında yeni pasaport üretimi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çip krizi sebebiyle küresel tedarik imkanları zorlaşan pasaport üretimini ülkemizde gerçekleştirecek altyapıyı kurduk. Dünyanın en güvenli pasaportlarından biri olan yeni pasaportumuzun sayfaları, Topkapı Sarayı ile başlayıp, birinci Meclis Binası ile sona eriyor ve tam ortasında da Ayasofya Camisi bulunuyor" ifadelerini kullandı. Yapılan açıklamayla birlikte çip sorunu nedeniyle üretimin gecikmesine rağmen çalışmaların son hızla sürdüğü belirtildi.

Dün gerçekleşen toplantı sonrasında birçok konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara önemli mesajlar verdi. Aile destek paketini açıklayan Erdoğan, dar gelirli ve asgari ücret alan ailelere yardımın kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti. Yeni ev sahibi olmak isteyen kişiler için de konut kredisi kampanyasını açıklayan Cumhurbaşkanı, yeni ev alacakları sevindirdi. Yerli ve milli pasaportlar vatandaşlar tarafından Ağustos ayı itibariyle kullanıma hazır olacak.