Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu! Eğitim kalitesini arttırmaya devam edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu! Eğitim kalitesini arttırmaya devam edeceğiz!

Orta öğretim kademelerinde bu yıl ki eğitim döneminin son günü öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığında karnelerini alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim-öğretim sürecinde yaşanılanları birer birer anlattı. Detaylar gursesgazetesi.com'da...

Orta öğretim kademelerinde bu yıl ki eğitim döneminin son günü öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığında karnelerini alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim-öğretim sürecinde yaşanılanları birer birer anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yarının Türkiye'sini gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan işte bu çocuklar ve gençler inşa edecek. Bundan sebeple 20 yıldır tam anlamıyla önce eğitim-öğretim diyoruz ve her işin başını olarak eğitim-öğretim olduğunu görüyoruz. Bunun için bütün imkanlarımızı eğitim-öğretim için seferber ediyoruz. Eğitim-öğretime harcanan her kuruşun Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu düşünüyoruz. Erkeğiyle kızıyla tüm evlatlarımız okusun, zengininden fakirine her vatandaşın çocuğu en nitelikli eğitim-öğretim imkanına kavuşsun istiyoruz. Bu amaçla eğitimin kalitesini arttırmak, eğitim yaygınlaştırmak, eğitimden fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla çok yönlü bir mücadelenin içindeyiz. Hükümetlerimiz döneminde hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime tahsis ettik. 81 vilayetimizde anaokulundan ilkokuluna, ortaokuldan liseye ve üniversiteye kadar çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Göreve geldiğimizde 78 üniversitemiz varken, şimdi 207 üniversitemiz var. Yurtlarıyla, pansiyonlarıyla, spor salonlarıyla, kütüphaneleriyle ülkemizin eğitim alt yapısını tamamen yeniledik. Özellikle maddi durumu sınırlı ailelerimize verdiğimiz maddi desteklerle çocuklarını okullarına göndermelerini teşvik ettik. Son 2.5 yılımıza damga vuran salgın sürecinde eğitime yaptığımız bu tüm devasa yatırımların hamdolsun meyvesini toplama fırsatını bulduk. Geriye doğru baktığımızda şu gerçeği net bir şekilde görebiliyoruz. Şayet eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden, bugün ki 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, derslik sayımızı 343 binden alıp, 611 bine yükseltmeseydik, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, 81 vilayetimizdeki tüm okulları en modern teknolojiyle teçhiz etmeseydik velhasıl 2002'den beri eğitim-öğretime gereken önceliği vermeseydik biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla, çok büyük zorluklarla karşılaşırdık.'' ifadelerini kullandı.