Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Fethinin 569. Yılı Kutlamalarında önemli mesajlar verdi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde kutlamalara katılan Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verirken binlerce kişi de kutlamalara katıldı. Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen millet bahçesi ilk fidan dikim töreni için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok önemli isim bir araya geldi.

1 milyon kişinin katılması beklenen törende Fetih kutlamalarına yoğun ilgi gösterildi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kutlamalarda tören alanında boş yer kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Milliyetçi Harekat Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de törene katıldı. Verilen bilgilere göre Atatürk Havalimanı Millet Bahçesiyle birlikte İstanbul 5 milyon 61 bin metrekarelik bir yeşil koridora sahip olacak. Dev millet bahçesinin açılmasıyla birlikte 145.300 ağaç dikilmiş olacak.

cumhurbaskani-erdogan-ataturk-havalimani-millet-bahcesi-ilk-fidan-dikim-torenine-katildi2.jpg

MHP lideri Devlet Bahçeli yaptığı açıklamalarda; “Ne güzel de söylemiş, merhum şairimiz, Kısakürek, her şafak hisarlarda oklar çıkar yayından, hala çığlıklar gelir Topkapı Sarayı'ndan, Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar olmaz... İstanbul, İstanbul...

Selam olsun sana yedi tepeli İstanbul. Gıpta edilecek bugünkü coşku sağanağıyla emin olun gurur duyuyorum. Fetih onuru bağımsızlık ve beka onurumuzdur. Minareleri şehadet parmağı gibi İstanbul övünç madalyamızdır. Dünyanın en büyük Türk - İslam kentine yapılan her hizmet dua bereketidir.

Memnuniyetle müşaade ile ediyorum ki, uzun yıllar hasretin ve vuslatın buluşma noktası olan AHL, 5 milyon metrekarelik yeşil örtüyle örtülecektir. Milletimizin yaşam alanı genişleyecek, şehrin birikmiş stresi tasfiye edilecektir. Her taraf yeşile boyanacak millet bahçesi gelecek hayallerini buluşturacaktır. Bina ve peronların müze sanat merkezi olarak kullanıma sokulması tarihin çağrısına cevap vermek anlamına gelecektir. Millet bahçesi kucaklaşmanın adresidir. Müflis ve iki yüzlü siyasetçilerin estirdiği yalan rüzgarının tam tersine AHL'de yıkım yoktur, israf yoktur, heba edilmiş miras yoktur. İstanbullu kardeşlerimi ferah ve sefaya kavuşturacak ihya vardır. Atatürk isminin silinmesi kimsenin hatırına ve gündemine gelmemiştir. Fakat aklını kiraya verenler siyasetini rehin bırakanlar vicdanını esir düşürenler akletmek şöyle dursun, ne ahde vefayı bilirler ne ahlakı tanırlar ne de vatan millet sevgisine bağlı kalırlar. İşleri güçleri fitne fesattır, geçim kapıları gıybettir.” İfadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreninde konuşan Murat Kurum doğaya verilmesi gereken önemi hakkında konuştu. Binlerce kişinin katılım sağladığı törende İstanbul halkının kullanabilmesi için yeni alanların planları yapıldı. İstanbul yeni millet bahçesi içerisinde yapılması planlanan gençlik merkezi, spor alanı, yaşam merkezi, müze alanı, afet toplanma alanı, macera parkı, kaykay pisti, çocuk oyun alanları ve etkinlik çayırı için çalışmalar başlatıldı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi olarak yapılan alanın tüm halk için en iyi şekilde düzenleneceği de belirtiliyor.