Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık Yaktı! Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücret Zammına Yeşil Işık Yaktı! Asgari Ücrete Ne Kadar Zam Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün asgari ücret çalışanlarını sevindirecek açıklamalara imza attı. İşte Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin ayrıntılar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinden önce açıklamalarda bulunarak asgari ücret zammına ilişkin umudun yeşermesini sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Umutlandıran Açıklama!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıklamış olduğu mayıs ayı enflasyon verilerinden sonra hem durum değerlendirmesi yapan hem de birçok farklı konu başlığı altında yeni açıklamalara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün öğle saatlerinden önce önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları esnasında değinmiş olduğu ücret konusu, asgari ücret karşılığında istihdam edilmiş olan vatandaşların ikinci bir zam konusunda umutlanmalarını sağladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu kameraların karşısına geçerek birçok konu başlığı altında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın asgari ücret zammı konusunda heyecana sebep olan açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı: “Petrol fiyatlarının arttığı şu dönemde dünya üzerinde neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretli çalışanlar başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın kazandıkları aylık gelirleri arttırarak, aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gelir artışı konusunda program hazırlıyoruz” ifadesi, “asgari ücret zammı iddiaları doğru mu?” sorusunun sorulmasına sebep oldu. Ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Ocak Zammı Eridi!

ramazan-bayrami-oncesi-cumhurbaskani-erdogandan-mesaj2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra asgari ücret zamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç, ocak zammının erdiğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: “Bu sene brüt asgari ücret tutarına yüzde 40 oranında bir artış yapılmıştı. Ancak net asgari ücret bu orandan daha fazla zam almıştı. Asgari ücret çalışanlarından vergin alınmaması süreci başlayınca, net asgari ücrette gözlenen artış yüzde 50 oranının üzerine çıkmıştı. Ancak o zamanlarda yıllık enflasyon yüzde 21 oranında idi. Açıklamanın ardından bir ay geçtikten sonra enflasyon oranı yüzde 36’ya yükseldi. Şimdi ise yüzde 70’in üzerine çıkmış durumda.”

Bakan Bilgin İtiraz Etmişti!

Haftalar önce asgari ücrete ikinci bir zammın yapılacağına dair iddiaların ortaya atılması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin “biz enflasyonu da işin içine katarak yapacağımızı yaptık” diyerek zam haberlerini yalanlamıştı.