Cumhurbaşkanı Erdoğan Akdeniz ve Ege'de Yeni Gelişmeleri Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Akdeniz ve Ege'de Yeni Gelişmeleri Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları ve Türkiye karşıtı yeni eylem planlarının ardından Akdeniz ve Ege'de yeni gelişmeleri açıkladı. Akdeniz ve Ege'de neler olacak? İşte bütün detaylarıyla gursesgazetesi.com'da...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yunanistan'a Karşı Yeni Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları ve Türkiye karşıtı yeni eylem planlarının ardından Akdeniz ve Ege'de yeni gelişmeleri açıkladı. Akdeniz ve Ege'de neler olacak? Yunanistan Başbakanı'nın ABD'yi ziyaret ettiği dakikalarda Senato'da ifade ettiği söylemler sonrası Türkiye'de siyasi hareketlilik yaşanmıştı. ABD'nin Yunanistan'a son teknoloji ve modernize edilmiş silah desteği yapacağı açıklandı. Ege ve Akdeniz'de yeni hareket alanları ve beklenmedik gelişmelerin kısa süre içinde tekrar yaşanacağı sıcak gelişmelerin olacağı öngörülmektedir. Türkiye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de sismik ve araştırma faaliyetlerini arttırmak geniş alanlarda çalışma yürütmek için 4.sondaj gemisinin yakın zamanda Türkiye'de olacağı açıklamaları ardından Türkiye karşıtı Batı ittifakında beklenmedik gelişme ve açıklamalar yaşandı. KKTC'nin Doğu Akdeniz'de hak iddialarının bulunmadığını GKRY'nin parsellerine izinsiz ve doğal hakkı bulunan bölgelerde çalışmalar yürütülmesini Avrupa Birliği ve Yunanistan ortak açıklamalarında dile getirmişti. Türkiye'nin yaşanılan gelişmeler etrafından KKTC'nin varlığının göz ardı edilmemesi gerektiğini, Ada etrafında Rum tarafı kadar Türk yönetiminin de hakkı ve iddiaları bulunduğu resmi açıklama ile ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'la Stratejik Konsey toplantısı yapılacağının ama açıklama ve gelişmeler sonrası böyle bir durumun söz konusu bile olamayacağını artık kendisi için Miçotakis diye birisinin olmadığını söyledi. Mevkidaşı ile düzenlenmesi planlanan toplantının kabul etmeyeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Mart ayında İstanbul'da bir araya gelerek ikili ilişkileri ele almışlardı. Düzenlenen resmi toplantı sonrası basın mensuplarına ilerleyen zamanlarda Stratejik Toplantı için anlaştıklarını ifade ettiler. Ama son günlerde meydana gelen gelişmeler sonrası Erdoğan, böyle bir toplantının olmayacağını ifade etti. Yunanistan'ın birçok kez sınır ihlalleri gerçekleştirmesi ve karşı cevap olarak cevap verilmesi iki ülke arasında gerginliğe sebep oldu. Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılım sürecinde sergilediği tutumun Yunanistan tarafından ağır eleştirilere maruz kalması ilişkilerde meydana gelen gerginliği arttırdı.

Miçotakis, ABD ziyaretinde Biden ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin 'saldırgan politikalarını' şikayet etti ve Türkiye'ye F-16 satışının gerçekleşmemesini istedi.