Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Anlaşmayı Bozduğumuzu Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Anlaşmayı Bozduğumuzu Açıkladı! Son Dakika Gelişmeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği resmi açıklama ile bir çok konuya değindi. İfade ettiği söylemler arasında en önemlisi Yunanistan ile olan anlaşmanın bozulduğu açıklamaları geldi. İşte haberin bütün detaylar gursesgazetesi.com'da...

Yunanistan ile Stratejik Ortaklık Anlaşmamızı Bozduk!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği resmi açıklama ile bir çok konuya değindi. İfade ettiği söylemler arasında en önemlisi Yunanistan ile olan anlaşmanın bozulduğu açıklamaları geldi. Yunanistan'ın son zamanlarda Türkiye karşıtı söylemleri ve artık zamanı geldi ifadeleri sonrası Türkiye tarafından yanıt bugün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında gerçekleştirdiği toplantıda bir çok konuya değindi. Aralarında bizi daha çok ilgilendiren en önemli detaylardan birisi komşu ile artık diplomatik anlaşmaların bozulduğunun açıklamasıdır. Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in son günlerde Beyaz Saray ziyareti, Avrupa Birliği Konseyi toplantısında ve ülkesinde vatandaşlara açıklamalarında ilk hedefi Türkiye olması ilişkilerin bozulmasına doğru götürdü. Amerika ziyaretinde ABD'nin yasama organı olan Kongre'de ifadelerinde Türkiye'nin artık durdurulması gerektiğini Ege ve Doğu Akdeniz'de hakkı olmayan hukuk dışı faaliyetler gösterdiğini ifade etti. Joe Biden'ın F-16 satışının onaylanmasını istemesine karşı çıkarak Türkiye'nin bölgede hava gücünün azalması sık sık sınır ihlalleri gerçekleştirdiğini belirtti. Artık Türkiye'nin etkinlik alanının zayıflaması, Mavi Vatan doktrininin yok sayılması ve Sevilla antlaşmasının bir an önce yürürlüğe girmesini istedi. Miçotakis'in söylemleri ve istediklerinin gerçekleşmesi dahilinde Ege ve Akdeniz'de Türkiye hiçbir hakimiyet ve etkinlik alanı kalmayacak. Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesi düşünülemez ve ihtimal dışı eylemlerdir. Türkiye Antalya Körfezine hapsedilmiş, hakkı olan ve Yunanistan tarafından hak iddia ederek ilhak ettiği adaları silahlandırması ile Ege'de hareket alanının kalmaması düşünülmemesi gereken ihtimaller dışı plandır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kendine gel tarihten hiç ders almıyor musun? Bizim Yunanistan ile Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey anlaşmamız vardı, bozduk. Biz şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla bize gösteri yap. Kendine gel, tarihten hiç ders almıyor musun? Türkiye ile dans etmeye kalkma. Şu anda bunlarla ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Bu Yunanistan yola gelmeyecek. Yunanistan yaptığı yanlışlardan yanlışlarından ne zaman döner... Biz Yunanistan'ın bu hareketlerinden bıktık, bunlar dürüst olacak, eğer dürüst olacaklarda karşımızda koltukları hazır ifadelerini kullandı.