Cübbeli Ahmet Hoca, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kendisine vasiyetini açıkladı!

Cübbeli Ahmet Hoca, Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kendisine vasiyetini açıkladı!

İsmailağa cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat etmesi sonrası destekçileri ve hayranları büyük üzüntüye boğuldu. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun talebesi Cübbeli Ahmet hocaya ne vasiyet verdi? İşte haberin bütün detayları gursesgazetesi.com'da...

İsmailağa cemaati lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat etmesi sonrası destekçileri ve hayranları büyük üzüntüye boğuldu. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun talebesi Cübbeli Ahmet hocaya ne vasiyet verdi?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat etmesi sonrası Cübbeli Ahmet hoca kendisine vermiş olduğu vasiyeti açıkladı. Cübbeli Ahmet hoca, Mahmut efendi benim yakınımda bir yerlerde kendine mezar al, bana tefsir okursun sözlerini yıllar evvel çıktığı TV kanalında canlı yayında belirtti. Yıllar önce söylenilen bu ifadelerin günümüzde bu yönlü yankı uyandırması Mahmut Efendinin talebesine verdiği önem ve değerin bir göstergesi olduğunu Cübbeli Ahmet hocanın da liderinin vasiyetini yerine getirmekle yükümlü olduğunu bir an evvel işlemlerini gerçekleştireceğini belirttiği iddia ediliyor.

Uzun süredir rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Mahmut Efendi, geçtiğimiz günlerde 93 yaşında hayatına veda etti. İsmailağa vakfının sosyal medya hesabından yaptığı resmi açıklamada, '' Sevgili şeyhimizi Mahmut Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun'' ifadeleri kullanıldı. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi İstanbul Fatih camisinde bugün öğle namazı sonrasında kaldırıldı.

Birçok siyasetçi ve iş adamı taziye mesajları yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Türk Siyasi Hayatı'ndan birçok kişi ve kurumlar Mahmut Efendi'nin vefat haberi sonrası başsağlığı mesajlarını ilettiler. Cübbeli Ahmet Hoca, ''Kutbü'-ektab, Gavsü'l-evtad ve Hicri 15.Asrın Müceddidi Mahmut Efendi Hazretlerimiz Rahmet-i Rahman'a vasıl olmştur. Allah-u Teala, kendisine fevka-t tecelliler ihsan eylesin ve aziz rühuna Silsile-i Aliyye-i Nakşibediyye-i Müceddidiyye-i Halidiyye ricalinin ervah-ı tayyibelerine ilhak eylesin. Amin!'' dedi.

Cübbeli Ahmet hoca yıllar önce TV kanalına verdiği ifadelerde, ''Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okusun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir.'' ifadelerini kullandı.