Çocuğu olanlar dikkat! E-devlet üzerinden başvuranlar çocukları için 1000 TL ödeme anında alabiliyor!

Çocuğu olanlar dikkat! E-devlet üzerinden başvuranlar çocukları için 1000 TL ödeme anında alabiliyor!

Devlet tarafından yardıma muhtaç vatandaşlar için sunulan pek çok fırsata bir yenisi daha eklendi. Çocuğu olan ve yardıma muhtaç olan aileler için geliştirilen yeni paketin detayları gursesgazetesi.com'da...

Türkiye Cumhuriyeti tarafından yardıma muhtaç kişiler için özel olarak geliştirilen destek paketlerine bir yenisi daha eklendi. Devlet nezdinde ihtiyaç sahibi ya da yardıma muhtaç vatandaşlar arasında görülen ve çocuk sahibi olanlar için çocuk yardımı ile ilgili destek paketi sunuldu.

2022 yılının başından bu yana artış gösteren enflasyon, döviz kurundaki yukarı doğru ivmelenme, alım gücünün düşmesi gibi sebeplerden dolayı çocuk sahibi olan aileler zor durumda kalmıştı. Özellikle yardıma muhtaç olarak kabul edilen ailelerin çocuklarının yaşadığı sıkıntıların karşılanabilmesi adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen paketin kapsamı ise ilgi çekti. Ailelere 1.000 TL yardım parası verilecek olan destek paketine nasıl başvuru yapılacağı ise merak konusu oldu. Pek çok vatandaş tarafından bugün, gerek arama motorlarında gerekse sosyal medya platformlarında yardıma nasıl başvuru yapılacağı araştırıldı.

Çocuklar İçin Yardım Parası Kaç TL 2022?

Çocukları için yardım almak isteyen vatandaşlar yardım paketi kapsamında kaç TL'ye kadar ödeme alabileceklerini araştırıyor. Pek çok kaynakta az ve çok olmak üzere toplam tutar ile ilgili bulunan yanıltıcı bilgiler nedeniyle vatandaşlar temiz ve doğru bilgiye ulaşmakta güçlük çekiyor. Yardım paketi bünyesinde verilen tutarlar ise şu şekilde;

  • Okul öncesi çocuklar için 500 TL tutarında destek ödemesi yapılırken,
  • İlköğretim çağında bulunan çocuklar için 750 TL tutarında destek ödemesi,
  • Ortaöğretim çağında bulunan çocuklar için 800 TL tutarında destek ödemesi,
  • Üniversiteye giden çocuklar için ise 900 TL tutarında nakit yardım ailelere verilmektedir.

Çocuklar İçin Yardım Parası Nasıl Alınır 2022? Yardım Parasına Başvuru Süreci

İlgili yardım paketinden faydalanabilmek için hak sahibi olarak görülen yani devlet nezdinden yardıma muhtaç ya da ihtiyaç sahibi olarak kabul görülen kişilerden olunması tek şarttır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen çocuklara yardım paketinden faydalanabilmek için; hak sahibi olarak kabul edilen kişilerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüklerinden talep edecekleri ve dolduracakları başvuru formu ile başvuru yapılmaktadır. Başvuru formunu dolduran hak sahipleri ikametlerinin bulunduğu ilin Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına şahsen yüz yüze başvuru yapmaları gerekmektedir.