CHP'de kan kaybı başladı: "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" anketi yapıldı, sonuçlar herkesi şaşırttı!

CHP'de kan kaybı başladı: "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" anketi yapıldı, sonuçlar herkesi şaşırttı!

Türkiye'de 2023'te gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıl gibi bir süre kalırken CHP'de kan kaybı başladı. "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" anketi yapıldı, sonuçlar herkesi şaşırttı!

Türkiye'de 2023'te gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıl gibi bir süre kalırken CHP'de kan kaybı başladı. Seçim öncesinde ki dönemlerde her ay ve hafta gerçekleştirilen "Bu pazar seçim olsa?" anketi Mayıs ayının son haftasında sonuçlandı. Metropoll Mayıs 2022 anket sonuçlarına göre bu hafta sonu seçim olsa vatandaşların hangi partiye oy atacakları sonuçlandı.

Metropoll araştırma şirketi tarafından Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen ve verilerin elde edilmesinin ardından sonuçlar geldi. Sonuçların açıklanması ile birlikte bu hafta sonu seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz anketine dair detaylar kamuoyu ile paylaşıldı. Gündeme düşen gelişmeler sonrasında ise Ak Parti oy sayısını geçen aya göre arttırırken CHP ise Mayıs ayı içerisinde oy kaybı yaşadı. İşte detaylar..

"BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ PARTİYE OY VERİRSİNİZ?"

Metropoll araştırma şirketi tarafından Mayıs 2022 anket sonuçları açıklandı. Gelen sonuçlara göre ise seçim olması durumunda vatandaşların oy tercihlerini hangi partiden yana kullanacağını açıkladı. Gelen veriler sonrasında ise Ak Parti en yüksek oya sahip olan ilk parti konumunda yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi, Ak Parti'yi takip ederken İyi Parti, HDP ve MHP olarak oy dağılımı devam ediyor. İşte anket sonuçları..

  1. AK PARTİ - %32,7
  2. CHP - %22,6
  3. İyi Parti - %15,1
  4. HDP - %13,8
  5. MHP - %8
  6. ZAFER PARTİSİ - %1,8
  7. SAADET PARTİSİ - %1,6
  8. DEVA PARTİSİ - %1,3

AK PARTİ VE MHP OYLARI İLK TURDA YETERLİ KALMIYOR

Yapılan anket sonuçlarına göre ise Ak Parti'nin %32,7 oyu ve MHP koalisyonunda %8'lik oy dilimi toplamında %40,7'lik bir toplam oy oranına ulaşılıyor.

%40,7'lik bir oy oranı ise ilk turda Cumhur ittifakına yeterli kalmıyor. Seçim çalışmaları hız kazanan hükümette ilerleyen aylarda vatandaşı rahatlatan açıklamaların gelmesi bekleniyor. Seçimler 2023 Haziran ayında gerçekleştirilirken seçim kampanyalarının ise seçimlere son 8 ay kala başlaması bekleniyor. Millet İttifakı henüz Cumhurbaşkanı adayını açıklamaz iken kulislerde Kemal Kılıçdaroğlu isimleri dolaşıyor. Erken seçim gelmesi durumunda ise Mart veya Nisan 2023 yılında seçimlerin yapılmasına muhtemel göz ile bakılıyor.

CHP'DE KAN KAYBI SÜRÜYOR

Mayıs ayında ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin geçtiğimiz aya oranla oy kaybetmesi muhalefet tarafında tedirginliğe yol açtı. İlerleyen dönemlerde ise seçim kampanyalarını tam anlamıyla başlatması beklenen CHP'de anket sonuçları büyük bir önem arz ediyor.